Pár nappal az első klip után az is kiderült, hogy újabb dupla album készült az Iron Maiden boszorkánykonyhájában, melyre már e héten elindulhat az előrendelés.

iron maiden

Szeptember 3-án jelenik meg az Iron Maiden 17. stúdióalbuma, a ‘Senjutsu’. Az előrendelés július 21-től indulhat az alábbi formátumokra:

 

 

sztenderd digipak 2 CD,
könyv formátumú deluxe 2 CD,
180 grammos tripla fekete vinyl,
a kijelölt kereskedőknél:
feketével márványozott ezüst vinyl,
feketével márványozott vörös vinyl,
super deluxe boxset, mely CD-t, Blu-ray-lemezt és  exkluzív emléktárgyakat tartalmaz,
digitális album.

Iron Maiden

Steve így nyilatkozott az albumról: „Ismét a franciaországi Guillaume Tell stúdiót választottuk a felvételek helyszínéül, mivel a helynek olyan megnyugtató hangulata van. Az ottani berendezés tökéletesen megfelel az igényeinknek; az épület korábban mozi volt, nagyon magas a mennyezete, így remek az akusztikája. Ezt az albumot ugyanúgy vettük fel, mint a ‘Book Of Souls’-t. Megírtunk egy dalt, elpróbáltuk, majd rögtön fel is vettük, amíg még friss volt a fejünkben. Van néhány nagyon összetett dal ezen az albumon, kemény munkába került, hogy ezek pontosan úgy szólaljanak meg, ahogyan szerettük volna, ezért a folyamat időnként nagy kihívást jelentett, de Kevin [Shirley, producer] nagyszerűen meg tudja ragadni a zenekar lényegét, és azt hiszem, megérte a fáradságot! Nagyon büszke vagyok az eredményre, és alig várom, hogy a rajongók meghallgassák.”

Bruce így folytatta: „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk az albummal kapcsolatban. Még 2019 elején vettük fel a ‘Legacy’ turné megszakítása alatt, hogy maximálisan kihasználhassuk a turnéra szánt időt, mégis legyen egy hosszú felkészülési időszakunk a megjelenés előtt, hogy egy nagyszerű lemezborítót és valami különleges videóklipet készíthessünk. Persze a világjárvány még jobban késleltette a dolgokat – ennyit arról, hogy »ember tervez«.  A dalok nagyon változatosak, és némelyik elég hosszú. Van egy-két olyan dal is, ami eltér a megszokott stílusunktól, azt hiszem, a Maiden-rajongók meglepődnek majd – remélem, jó értelemben!”

‘Senjutsu’ dallista:

01. Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
02. Stratego (Gers/Harris) 4:59
03. The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
04. Lost In A Lost World (Harris) 9:31
05. Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
06. The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
07. Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
08. Death Of The Celts (Harris) 10:20
09. The Parchment (Harris) 12:39
10. Hell On Earth (Harris) 11:19

Iron Maiden - Senjutsu

Megosztás