A tegnap elhunyt brit királynő halála után számos rockzenész érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, hiszen teljes pályafutásukat végigkísérte II. Erzsébet uralkodása.

Queen Elizabeth 2

A világ minden szegmensét megrázta, hogy hetvenévnyi uralkodás után tegnap eltávozott II. Erzsébet brit királynő. Természetesen a rockzenei szcénát is mélyen érintette az uralkodó halála, sokan érezték úgy, hogy meg kell szólalniuk a szomorú hír kapcsán, néhány gondolatot kiszemeztünk a listából:

 

 

Ozzy Osbourne: „Együtt szomorkodom az országgal, hogy elment a mi csodálatos királynőnk. Nehéz szívvel mondom ki, hogy II. Erzsébet halála óriási csapás Angliának.”
Geezer Butler: „Szomorúan értesültem királynőnk haláláról. Emlékszem kisgyerekként az utcákon zajló ünnepről, amikor megkoronázták. Ő mindig fontos tényező volt Anglia gyarapodásában. Isten óvja a királynőt, nyugodjon békében!”
Rob Halford, aki meggyőződéses royalistának vallja magát, így búcsúzott el szeretett uralkodójától: „Elment a második anyám, sokan éreztünk így őfelsége iránt. Odaadóan szolgálta az országot, élete egy nyitott könyv volt, amiből csak tanulni lehetett.”
Iron Maiden: „Mély szomorúsággal tölt el bennünket őfelsége, II. Erzsébet halála. Ő egy brit nemzeti intézmény volt, és az egész világot inspirálta hetven éven át.”
Elton John: „Az egész nemzettel együtt szomorkodom. II. Erzsébet jelenléte inspiráció volt számunkra, és büszkén vezette országunkat dicsőséges és nehéz időkben is. Erzsébet királynő gyermekkorom óta fontos szerepet játszott az életemben, nagyon fog hiányozni.”
The Rolling Stones: „Osztozunk a királyi család gyászában őfelsége halála kapcsán, akinek jelenléte nemcsak az ő életükben, hanem számtalan más ember számára is fontos volt.”
Mick Jagger úgy érezte, külön is meg kell szólalnia: „Egész életemet végigkísérte öfelsége jelenléte. Emlékszem, amikor gyermekkoromban a TV-ben néztem az esküvőjét. Csodás fiatal nőként maradt meg emlékezetemben, később ő lett a nemzet legszeretettebb nagymamája. Őszinte részvétem a királyi családnak.”
Paul McCartney: „Isten áldja II. Erzsébetet! Nyugodjon békében! Éljen a király!”
Def Leppard: „Korszakokat ívelt át az uralkodása, amely alatt páratlan odaadással szolgálta hazáját. Köszönjük felség a nagyszerű emlékeket, és hogy egy emberöltőn át vezetett minket.”
Saxon: „Gyászoljuk szeretett királynőnket. Felség, nyugodjon békében.”
Glen Matlock, a Sex Pistols eredeti basszusgitárosa egy kicsit más hangnemet ütött meg: „Isten óvja a királyt! Reméljük, nem egy idióta vénember.”

Megosztás