Két dalt tartalmazó élő kiadványt jelentetett meg a svéd Majestica, amelyen debütalbumuk címadó tétele, valamint Tommy Johansson korábbi bandájának egyik dala szerepel.

Majestica

A svéd Majestica 2019-ben jelentette meg debütáló albumát, az ’Above The Sky’-t majd tavaly télen egy karácsonyi albumot adtak ki ’A Christmas Carol’ címmel, amihez kapcsolódóan a zenekar már korábban jelentett meg videókat. Mindkét album hatalmas sikert aratott, de mivel a koronavírus-járvány idején a koncerteknek búcsút inthettünk, így nem tudott turnézni a zenekar, ezért más megoldást találtak ki arra, hogy ízelítőt adjanak a rajongóknak abból, milyen lesz a zenekar élőben. Így került kiadásra az ’Above The Sky In Tokyo’ című digitális kislemez, aminek anyagát a világjárvány kitörése előtti utolsó tokiói koncertjükön rögzítettek. A kiadványon két nagyon különleges dal hallható, méghozzá az első album címadó tétele, az Above The Sky, valamint a Welcome To The Theater, ami az azonos című Reinxeed albumról származik. A zenekar valamilyen szinten a Majestica elődjének is tekinthető, mivel az énekes-gitáros Tommy Johansson korábbi zenekaráról van szó.

 

 

Az élő kiadvány egyik tételéhez készült videót most hozta nyilvánosságra a zenekar, ami lentebb tekinthető meg. A zenekar így nyilatkozott a kiadvánnyal kapcsolatban: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Majestica első koncertkiadványával ünnepelhetjük meg az ’Above The Sky’ kétéves évfordulóját. Az is nagyon izgalmas, hogy ez az anyag a 2020-as japán koncertjeinkről származik. Mindig is különleges kapcsolatunk volt Japánnal a Reinxeed 2008-as kiadványa óta, ez az egyik oka annak, hogy a lemezen a Reinxeed Welcome To The Theater dala is szerepel. Az Above The Sky igazi koncertnótának íródott, és örülünk, hogy végre megmutathatjuk az egész világnak, ha már élőben nem tudjuk eljátszani.”

Tavaly megjelent karácsonyi albumával télen útra kel a zenekar, hazánkhoz legközelebb 2021. december 22-én Bécsben tekinthető meg a Majestica.

Majestica

Megosztás