Charles Dickens klasszikus regényéből készített musicalt a Sabaton gitárosának, Tommy Johanssonnak a másik zenekara, a Majestica. A lemezről az első dal, a Ghost Of Christmas Past már meghallgatható.

Majestica

2019-ben jelent meg a power metalos Majestica első albuma, ami hatalmas sikert aratott, december 4-én pedig egy különleges albummal jelentkezik a svéd csapat, ugyanis karácsonyi lemezt adnak ki ’A Christmas Carol’ címmel. Az egyébként színtisztán szimfonikus power metal anyagot nemcsak azért nevezhetjük karácsonyi albumnak, mert rengeteg jól ismert ünnepi dallam található rajta, hanem azért is, mert Charles Dickens népszerű történetét, a ‘Karácsonyi ének’-et dolgozza fel. Az első kislemezes nóta, a Ghost Of Christmas Past a régmúlt karácsonyt eleveníti fel, ennek szöveges videója már meg is tekinthető.

 

 

Tommy Johansson így mesélt az albumról: „Egy buta álmom vált végre valóra. Sok éven át szerettem volna kiadni egy karácsonyi albumot, mert a karácsonyi hangulat mindig olyan békés, az ilyen témájú zene pedig gyönyörű és nagyon szórakoztató. Azért Ebenezer Scrooge történetével készítettünk albumot, mert ez egy nagyszerű sztori karácsony tájékán és remekül működik, mint musical. A különböző szinkronszínészek és énekesek segítségével megvalósíthattuk, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.”

A zenei vonalról így nyilatkozott: „Az emberek most is igazi power metalra számíthatnak, de ezúttal több szimfonikus és epikus elemmel, mint az előző ’Above The Sky’ albumon. Amikor a szimfonikus részeken dolgoztunk, sokkal több nagyzenekari hangszert használtunk (csőharang, harangjáték, száncsengő), hogy valóban karácsonyi hangulata legyen a lemeznek.”

Az anyagon ezúttal vendégénekesek is szerepelnek a Veonity és a Hot Beef Injection zenekarból, valamint a Majestica tagjai is énekelnek rajta. Ami a dobos posztot illeti, Uli Kusch helyett ezúttal Joel Kollberg ül a dobok mögött.

’A Christmas Carol’ számlista:

01. A Christmas Carol
02. A Christmas Story
03. Ghost Of Marley
04. Ghost Of Christmas Past
05. The Joy Of Christmas
06. Ghost Of Christmas Present
07. Ghost Of Christmas To Come
08. A Christmas Has Come
09. A Majestic Christmas Theme

Majestica

Megosztás