A görög gitárvirtuóz Gus G – Ozzy korábbi gitárosa és a Firewind atyja – megerősítette a pletykákat, hogy szólólemezen dolgozik.

Gus G

Gus G a közösségi médiában írta: „A karanténhelyzet nagyon nehéz, de ez legalább lehetőséget adott arra, hogy új zenéken dolgozzak. Hivatalosan szólóalbumot írok, ami jelen állás szerint instrumentális anyag lesz, de mások is segédkeztek az írásban. Azt hiszem, nekem ez a meditációm, hogy kezelni tudjam mindezt az őrületet.”

 

 

Már 2020 áprilisában egy angol rádióműsorban szót ejtett egy lehetséges szólóalbum lehetőségéről: „Gondolkodom egy teljesen instrumentális albumon. Sokféle kooperációt kipróbáltam már, többek közt trióban is zenéltem már. Azt hiszem, készen állok arra, hogy egy kizárólag gitáros albumot készítsek, amit már sokan vártak tőlem, de eddig mindig nemet mondtam. Most viszont eljött az idő, hogy ezt kipróbáljam. Nem tudom, mennyi ideig tartanak a felvételek és nem tudom, mikor fog megjelenni. Sok múlik azon, hogy a Firewind mennyit tud majd turnézni, illetve milyen lesz a lemez fogadtatása, de lassan összerakom az ötleteimet egy instrumentális lemezhez. Úgy gondolom, eljött a megfelelő idő, hogy a gitárom legyen az énekesem.”

Gus G legutóbbi szólólemezének, a ‘Fearless’-nek turnéjáról egy négyszámos digitális EP-t is kiadott ‘Live In Budapest – Part 1’ címmel. Sajnos a folytatásra azóta is hiába várunk.

Megosztás