A 2017-es balladaválogatás folytatása érkezik januárban, melyben a Magnum rockosabb oldalát domborítják ki.

Magnum

Három év telt el azóta, hogy a Magnum kiadta a ‘The Valley Of Tears – The Ballads’ című válogatást, amely a brit rockcsapat csendes, földöntúli, álmodozó oldalára összpontosított. Három év telt el, mire testet öltött az ötlet, hogy ezt a sikeres kiadványt folytatni kellene. A ‘Dance Of The Black Tattoo’-ban testesült ez meg: olyan dalok gyűjteménye, amelyek a Magnumot kizárólag könyörtelen rockerként ábrázolják. Ami különlegessé teszi ezt az albumot, hogy a Magnum zenészei átnézték lenyűgöző archívumukat, ritka élő felvételeket és jól sikerült rádióverziókat kerestek, és olyan gyűjteménnyel álltak elő, amely a legjobb rockszámaikra koncentrál. Természetes, hogy a gitáros és zenekarvezető Tony Clarkin élt a lehetőséggel, hogy mind a 14 számot remaszterizálja, hogy azok megfeleljenek a (hang)technika legkorszerűbb követelményeinek.

„A Magnumnak mindig két aspektusa volt: egy kissé gyengédebb és líraibb arculat, de mindenekelőtt volt egy erőteljes rockos oldalunk. És ez az az elem, amelyet a ‘Dance Of The Black Tattoo’ lenyűgözően dokumentál” – mondta Clarkin az új válogatásról.

Az album a Black Skies és a Freedom Day koncertverzióival indul, amelyek korábban kizárólag az ‘Escape From The Shadow Garden’ bónusz DVD-jén voltak megtalálhatók, és Clarkin szerint ez a tökéletes kezdés a válogatáshoz, mert megmutatja a jelenlegi Magnum megszokottól nyersebb oldalát. Az ezt követő All My Bridges egy kicsit más, a zene még mindig kemény, de a szövegek sokkal költőibbek. Még mindig az említett bónusz DVD-ről való ez a dal is, valamint az ezt követő kettő, az On A Storyteller’s Night és a Dance Of The Black Tattoo. A háborúellenes On Christmas Day rádióváltozata után jön a közönségkedvenc Born To Be King  a klasszikus ‘Goodnight L.A.’ lemezről, mely korábban csak LP-n volt elérhető, illetve újabban digitális formában, majd a ‘Sacred Blood – Divine Lies’ két bónuszdala, a Phantom Of Paradise Circus és a No God Or Saviour. A Your Dreams Won’t Die és a Twelve Men Wise And Just koncertverziói először a ‘Lost On The Road To Eternity’ limitált 2 CD-s verzióján jelentek meg, míg a záró három dal eddig kiadatlan rádióváltozatai az utolsó két album (‘Lost On The Road To Eternity’ és ‘The Serpent Rings’) slágereinek. „Néha nem könnyű lerövidíteni a gondosan kiegyensúlyozott kompozíciókat a rádió számára, de ebben a három esetben ez nagyon jól sikerült” – vélekedett Clarkin.

Természetesen a ‘Dance Of The Black Tattoo’ borítóját is Rodney Matthews tervezte, akinek mindig sikerül lefordítani a brit rockcsapat albumainak különleges hangulatát atmoszférikus képekké és színekké. A lemez 2021. január 8-án jelenik meg a Steamhammer / SPV kiadónál digipak CD, gatefold 2 LP, valamint digitális formátumban. A fizikai példányok pólóval egybecsomagolva is kaphatók lesznek.

Dallista:

01. Black Skies (Live)
02. Freedom Day (Live)
03. All My Bridges (Live)
04. On A Storyteller’s Night (Live)
05. Dance Of The Black Tattoo (Live)
06. On Christmas Day (Radio Edit)
07. Born To Be King
08. Phantom Of Paradise Circus
09. No God Or Saviour
10. Your Dreams Won’t Die (Live)
11. Twelve Men Wise And Just (Live)
12. Show Me Your Hands (Radio Edit)
13. Not Forgiven (Radio Edit)
14. Madman Or Messiah (Radio Edit)

Magnum - Dance Of The Black Tattoo


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás