A Circle Of Friends nevű projektről egy éve írtunk, Gabrielle de Val énekesnő most ugyanezekkel a zenészekkel – és részben ottani énekestársaival – készítette el első szólóalbumát, melyről a Mike Oldfield-klasszikus Moonlight Shadow-t mutatta be a megjelenés tiszteletére az Escape Music.

Gabrielle de Val

Gabrielle de Val akkor bukkant fel először a rockzenei szcénában, amikor 1987-ben létrehozta a Yin-Yang zenekart, amely később a D’Val nevet kapta, és akikkel a ‘Villa de Madrid’ tehetségkutatón meglepetésre második helyezést értek el. Akkor nagy médiavisszhangot kaptak, valamint anyagi támogatást, amelyet új felszerelés vásárlására és egy bakelit kislemez felvételére fordíthattak… Aztán 20 évig semmi!

 

 

Gabrielle közben komponált, dalszövegeket írt, énekelt, több demót is rögzített, mígnem 2010-ben Alfonso Samos, David Erick és Alex Morell társaságában újra megjelentek The Val néven és felvették végre a ‘Back’ című debütáló albumukat, melynek sikere lehetővé tette a második album, a ‘Heading For The Surface’ (2015) és a harmadik, a ‘King Ocelot’ (2020) elkészítését, amelyek mindegyike rendkívül jó kritikákat kapott a szaksajtótól.

Gabrielle első szólóalbumának ötlete akkor fogalmazódott meg, amikor Bruce Mee, a Fireworks Magazine szerkesztője megkapta a ‘Back’ című albumot, hogy írjon róla kritikát a magazin számára. Tavaly Bruce Mee és Khalil Turk producer (Escape Music) elkészítették a Circle Of Friends ‘The Garden’ című albumát, erre meghívták az énekesnőt is, hogy adja elő a When He’s Gone című dalt. Közben egyre inkább formálódott Gabrielle szólóanyaga is, melyet végül a Circle Of Friendsben megismert baráti kör hozott össze: Steve Overland (FM, Lonerider), Mick Devine (The Roads, Seven), Robin McAuley (Black Swan, McAuley/Schenker Group), Mark Boals (Yngwie Malmsteen, Ring Of Fire), Terry Brock (Strangeways) és Lee Small (Andy Scott’s Sweet, Lionheart) énekesek, valamint Gary Pihl (Boston, Sammy Hagar), Tommy Denander (Radioactive), Steve Morris (Ian Gillan, Heartland, Shadowman), Keith Atack (Bonnie Tyler, The Illegal Eagles) gitárosok, Fredrik Folkare (Eclipse, Nordic Union, Unleashed) basszusgitáros, Eric Ragno (First Signal, Khymera, Takara), Steve Mann (McAuley/Schenker Group, Andy Scott’s Sweet, Lionheart), Nick Foley (Pure Purple) billentyűsök és Johan Kullberg (Therion, Lion’s Share) dobos.

Gabrielle számára a ‘Kiss In A Dragon Night’ elkészítése egy észbontó kaland volt, olyan művésztársakkal, akik „többet adtak nekem, mint amit valaha is el tudtam volna képzelni, és olyan dalokkal, amelyekbe szívem-lelkem beleadtam”. A lemezen a The Val duetté alakított dalai és néhány új szerzemény mellett hallhatjuk a Magnum Stayin’ Alive-jának vagy Mike Oldfield Moonlight Shadow-jának feldolgozását is, ez utóbbit már azóta szerette volna felvenni, hogy sok évvel ezelőtt először hallotta.

A ‘Kiss In A Dragon Night’ lemez február 17-én jelent meg az Escape Musicnál, az erről kimásolt Moonlight Shadow és a Candle In The Window mellett belehallgathatunk a Magnum-feldolgozásba és a Circle Of Friendsszel készített When He’s Gone-ba is.

A ‘Kiss In A Dragon Night’ dallistája:

01. Take On The World
02. When Midnight Comes (közreműködik Mark Boals)
03. Moonlight Shadow
04. Kiss In A Dragon Night (közreműködik Robin McAuley)
05. Pay For The Lonely Nights
06. Fight For Love (közreműködik Mick Devine)
07. Candle In The Window
08. Stayin’ Alive (közreműködik Terry Brock)
09. Fuel To The Fire
10. Natural High (közreműködik Steve Overland)
11. Let’s Get Something Started
12. Hold On (közreműködik Mick Devine és Gary Pihl)

Gabrielle de Val - Kiss In A Dragon Night

Megosztás