Fénysebességgel érkezett a csapat bemutatkozó EP-je, az ötszámos ‘The Speed Of Light’. A megjelenéssel együtt a netre dobott Puzzle szöveges videójában is hallani, hogy Tyson az apja génjeit örökölte.

Madre Sun

A Madre Sun egy London külvárosából indult rockzenekar, melyben a brazil származású Cavina testvérek (Eduardo Cavina – ének, basszusgitár, Matt Cavina – gitár, vokál) mellett Michael Schenker (UFO, Scorpions, MSG, Michael Schenker Fest) fia, Tyson a szólógitáros. A csapat negyedik tagja Flipi Stipp dobos.

Az elmúlt egy évben sorra jelentették meg szerzeményeiket a legnagyobb videómegosztón, most viszont fizikai hanghordozón is megjelent az első öt daluk. Az egyesült királyságbeli Cambridge-ben öt nap alatt felvett EP, a ‘The Speed Of Light’ egyfajta előzetes, hogy mire is számíthatunk a Madre Sun debütáló albumán. A lemezt a brazil Wikimetal kiadó jelentette meg július 24-én.

„A dalírási folyamat során minden tekintetben nagy szabadságot adtunk a banda minden tagjának – mondta Eduardo az EP készítése mögött álló kreatív folyamatról. – A nótákat Matt és én írtuk, a dalszövegek és riffek alapjai tőlünk származnak. Flipi igazította az ütemeket és ritmusokat a basszusgitárhoz, Tyson pedig a szólókat írta és a hangszerelésben jeleskedett, így lettek ezek a számok igazán személyesek.”

„Büszkén jelentjük be, megjelent a debütáló EP-nk fizikai formában és digitálisan egyaránt, és ezzel együtt kijött a Puzzle szöveges videója, mely az egyik legnagyobb nóta az EP-n, hatalmas köszönet Eduardo Medradónak és Fabio Mattának, akik ezt a csodálatos animált videót készítették.” – tette közzé közösségi oldalán a zenekar.

A ‘The Speed Of Light’ EP dallistája:

01. Black River
02. Trick Up The Sleeve
03. Speed Of Light
04. Our Way
05. Puzzle

Madre Sun - The Speed Of Light

A csapat első digitális kislemeze, a Black River még tavaly szeptemberben jelent meg, de idén májusban kihozták a Trick Up The Sleeve, majd pár hete a címadó Speed Of Light videóját is.

Tyson Schenker az apja génjeit örökölte, gyermekkora óta lóg a Flying-V gitáron. Korábbi bandájával, a Faster Infernóval fellépett apja és nagybátyja zenekarai (MSG és Scorpions) előtt a 2006-os Wacken Open Airen, és a Scorpions-program ráadásában is színpadra léphetett, együtt zenélhetett olyan gitáros ikonokkal, mint Michael Schenker, Rudolf Schenker, Mathias Jabs és Uli Jon Roth„Úgy döntöttem, hogy improvizálom az összes gitárszólót ahelyett, hogy előre megírt részekkel vonulnék a stúdióba. Ilyet még sohasem csináltam a korábbi zenekaraimban, így kicsivel több érzelmet tudtam beleadni és izgalmas volt látni, hogy ez hova vezet.” – mondta az elhangzott szólókról. A felvételeken egy 50 wattos Marshall Vintage Modern erősítőt és egy Gibson Flying V-t használt.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás