A Michael Schenker Grouppal is turnézó basszusgitáros új szólólemezt adott ki, a Lollygagging videójától mi is dobtunk egy hátast.

Rev Jones

Rev Jones 1985 óta van a pályán, megfordult többek közt George Thorogood, Michael Schenker és Leslie West zenekarában is. „Annyi nagyszerű ikonikus zenésszel volt szerencsém játszani a pályafutásom során, de a legkiemelkedőbb pillanat talán az volt, amikor Pete Wayjel és Michael Schenkerrel állhattam egy színpadon. Mindig is nagy UFO- és MSG-rajongó voltam, és az első Schenker-turnén, amelyen játszottam, Pete Way is részt vett, a ráadásban csatlakozott hozzánk a színpadon a Doctor Doctor alatt, szóval ott álltam a színpadon Pete Wayt majmolva, két hősöm, Pete Way és Michael Schenker mellett, akik egy olyan dalt játszottak, amelyen felnőttem. Ezt sosem fogom elfelejteni” – mondta a basszusgitáros.

 

 

Rev Jones új szólóalbuma október 1-jén jelent meg CD-n ‘In The Key Of Z’ címmel a Dark Star Recordsnál. Nemrég dobták fel a YouTube-ra a Lollygagging videóját, melyben Jeff Martin (Racer X) dobol, Tom Potter (Gundriver) játssza a gitárszólót, minden egyéb hangszeren Rev Jones muzsikál és ő maga is énekel. A basszusgitárosként elhíresült Jones egyébként a teljes lemezen a basszusgitár mellett gitáron, bőgőn, billentyűs hangszereken, mandolinon, ukulelén és tamburinon is játszott.

A Lollygagging a ‘Fényes nyergek’ (Mel Brooks-film Gene Wilder főszereplésével) egyik népszerű párbeszédsorának okoskodó vadságát figurázza ki, de az ‘In The Key Of Z’ minden egyes száma – amelyet a Guns N’ Rosesszal, a Danziggel és a George Thorogood & The Destroyersszel való munkáiról ismert Shawn Berman kevert – egy olyan zenész kreatív magabiztosságát mutatja, aki több mint 30 éve van a szakmában, de még mindig örömét leli abban, hogy bedugja az erősítőt, feltekeri a hangerőt, hogy kedve szerint dörrentse meg a hangszerét. „Ami engem illet, ez mind rock – mondta Rev. – Még ott is, ahol a dalok folk vagy country hangulatúak, a gitárok súlyosak, a basszusgitár, a mandolin és az ukulele is súlyosnak tűnik. A cél az volt, hogy az egész úgy szóljon, ahogy nekem tetszik.”

A dalokban közreműködik Michael T. Ross (Lita Ford, Missing Persons, Hardline) billentyűs hangszereken (a Turning To Stone-ban), valamint egy-egy gitárszóló erejéig Scott McClellan (Tony Martin), Jack Frost (Savatage, Seven Witches), Robby Lochner (Fight, Jack Russell’s Great White), Ira Black (Metal Church, Lizzy Borden), Rowan Robertson (Diorites, Bang Tango), Uros Raskovski (Steelheart), Russ Parrish (Steel Panther, Fight), Bill Leverty (Firehouse), Jim Suhler (George Thorogood, Monkey Beat), Paige Harwell (Reckless) és Kristen Capolino, illetve az említett Tom Potter (Gundriver) az alábbi dalban.

Az ‘In The Key Of Z’ dallistája:

01. Life In The Key Of Z
02. Turning To Stone
03. Truth Is A Conspiracy Theory
04. 1985 (Back In Black Again)
05. Lollygagging
06. Bad Gab (Covid19)
07. U R Y I Breathe
08. Reptiles
09. Dead With You
10. Silly Hillbilly Love Song
11. Life Sure Is Funny
12. Good Women That I’ve Stood By

Rev Jones - In The Key Of Z

Megosztás