Novemberben érkezik a zalaegerszegi Lovecrose zenekar második stúdióalbuma, amely az előző anyaghoz hasonlóan az EDGE Records gondozásában lát majd napvilágot.

Lovecrose

Az idei év eseményei ugyan kissé lelassították a munkát, a ’Minden lángol’ elnevezésű album mégis megjelenik még ebben az évben a HammerWorld magazin novemberi mellékleteként. A 11 dalból álló lemezről a számok zöme “kislemez” formájában már napvilágot látott, az utolsó lemezelőzetes dalt – ami az Árulás névre hallgat – pedig egy friss klippel dobta ki most a zenekar.

A dal maga jól összefoglalja a lovecrose-os modern metal/metalcore hangzást, az egyik legösszetettebb darabja az érkező ’Minden lángol’ lemeznek, emellett különlegesség még, hogy a Tales of Evening énekesnője, Dudás Ivett is részt vett benne, mint vendégénekes. A videót Németh Péter (Portrait Shot) készítette.

Csiszár Ádám gitáros/dalszerző a lemezről és a klipes dalról: „Stílusban egy sokkal kiforrottabb irányba indultunk el ezzel az új anyaggal, a hangzás és a témák is koherensebbek, mint anno az ‘Alvilág és ég’-nél volt, sok kritikát megfogadtunk. Szerettük volna, hogy az a lovecrose-os hangzás, ami jellemez minket, és ahonnan elindultunk, megmaradjon. Stílusban a modern metal és a metalcore továbbra is a fő irányvonal, ugyanakkor színesítettük kicsit egy-két dalunkat, deathcore, hardcore elemek is felfedezhetők, sokféle elektronikus betéttel. A zenei irány, amit követünk és követni szeretnénk, talán éppen ebben a dalban, az Árulásban koncentrálódik leginkább. Úgy éreztük, erős szám lett, éppen ezért szerettünk volna hozzá egy klipet, és még a lemezmegjelenés előtti utolsó időszakban ki is jönni ezzel a dallal. Köszönjük továbbá a Tales of Evening nagyszerű énekesnőjének, Dudás Ivettnek, hogy részt vett a projektünkben, rengeteget hozzátett a dalhoz!”

A dal, valamint az érkező teljes lemez hangzásáért Simon István „Simi” felelt a No Silence Sound Studióból. A mix és a master itt készült el Gyulán, a felvételeket a zenekar gitáros/dalszerzője Csiszár Ádám vezette le Zalaegerszegen. Az album és egyben a csapat új grafikai elemeit, logóit Devecz Ádám készítette el.

Lovecrose

„Hosszú út vezetett idáig, egy új felállásban indultunk el az előző lemez megjelenése után nem sokkal, de úgy érezzük, ez a Lovecrose egységes, jól tudunk együtt dolgozni és továbbra is nagyon sokat tanulunk egymástól. Nagyon lelkesek vagyunk az új lemez miatt, szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna, a jövő év eleje biztosan ennek az anyagnak a népszerűsítésével, koncertekkel fog telni. Lassan az új anyag próbáinak végéhez érünk, reméljük, a helyzet úgy hozza, hogy be is tudjuk majd mutatni minél több helyen.” – tette hozzá Ádám.

A hamarosan megjelenő második Lovecrose-lemezről korábban már több dal napvilágot látott, ezek meghallgathatóak a zenekar YouTube-csatornáján.

Lovecrose:

Volner Márk – ének
Csiszár Ádám – gitár/ének
Szekeres Attila – gitár
Gerencsér Ádám – basszusgitár
Horváth Bence – dobok


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás