A mozgássérültek élni akarására, az akadályok mindenáron való leküzdésére hívják fel a figyelmet új klipjükben. A Nova Prospect negyedik nagylemeze, a ’Törékeny egyensúly’ az októberi HammerWorld magazin mellékleteként jelenik meg.

Nova Prospect

A 10 új dalt és a 2020. év végén megjelent Kalapács-feldolgozást tartalmazó ’Törékeny egyensúly’ lemez a mai naptól előrendelhető; ezzel egy időben egy újabb klipes dalt is bemutattak a lemezről: az Utolsókból elsők a tavaly novemberben megjelent Légy valaki! után a lemez második felvezető dala, melyhez ezúttal is a zenekar hivatalos fotósával – és most már lényegében házi rendezőjével –, Pintér Judittal forgattak videóklipet.

 

 

„A dal szövegének alapötletét a zenekar azon rajongói ihlették, akik annak ellenére, hogy mozgássérültek, rengeteg Nova-koncertre eljöttek, és olyan vidéki városokba is elutaztak egy-egy buli kedvéért, mint például Nyíregyháza, vagy épp Békéscsaba. Köztük Paulik Fecó, akit leginkább arról lehet ismerni, hogy a fejével, egész konkrétan a fejére erősített pálcával fest, és a kerekesszékére szerelt betűtábla segítségével kommunikál. Erre az élni akarásra, az akadályok leküzdésére szerettük volna felhívni a figyelmet, és időközben a szöveghez egy szomorú apropó is társult, ugyanis egyikük, Garai Nóra 2020 nyarán tragikus hirtelenséggel elhunyt. A dalt így az ő emlékének is ajánljuk. Mivel Bálint (Schautek Bálint – szövegíró / elektronikus hangszerek) unokaöccse, Schautek Roland születése óta mozgássérült, ennek ellenére magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa-ezüstérmes parakarate sportágban, így adta magát, hogy ő szerepeljen a videóklipben. A forgatás a kecskeméti Star Gym edzőteremben zajlott, melynek boxringjében vettük fel a zenekaros jeleneteket is” – mesélte a zenekar a klipes dalról.

A Nova Prospecttel élőben legközelebb szeptember 10-én találkozhattok a fővárosban, ahol az Omega Diatribe vendégeként melegítik be az Akvárium Klub deszkáit, szeptember 17-én pedig a Leander Kills előtt zárják a szabadtéri szezont Esztergomban, a Sportkülsőben.

’Törékeny egyensúly’ dallista:

01. Érinthetetlen
02. Utolsókból elsők
03. Horgonyok
04. Gyógyidő
05. Légy valaki!
06. Nincs az a fal (közreműködik: Kiss Milán)
07. V, mint válaszút
08. Csendet a városban
09. Új reménnyel (közreműködik: Kerecsen László)
10. Bizonytalanság
11. Időd lejár (Kalapács-feldolgozás)

Nova

Megosztás