A norvég csapat sem tétlenkedett a pandémia alatt: megírták és fel is vették új nagylemezük dalait, amely augusztus 27-én lát napvilágot ’Aphelion’ címmel.

Leprous

A nagysikerű 2019-es ’Pitfalls’ után az elmúlt évet három különböző stúdióban töltötte a Leprous, ahol rögzítették új lemezüknek, az ’Aphelion’-nak a zenei anyagát. Az albumot ezúttal is Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) keverte, a maszterelést Robin Schmidt (The 1975, Placebo, The Gaslight Anthem) végezte, a lemez borítóját pedig Elena Sihida tervezte Øystein Aspelund fotói alapján.

A csapat frontembere, Einar Solberg így nyilatkozott az újdonságról: „Nem terveztük, hogy egy új album munkálataiba kezdjünk, de aztán jött a koronavírus. Az ’Aphelion’ egy teljesen más album lett: intuitív és spontán. Különböző zeneszerzési módszerekkel kísérleteztünk, új munkamódszereket fedeztünk fel, és nem hagytunk helyet a túlgondolásnak, a perfekcionizmusnak, sőt a gondosan megtervezett daloknak sem. Azt hiszem, ez az egyik erőssége ennek az albumnak. Nagyon élő, szabad és egyáltalán nem kiszámítható. Az albumot három különböző stúdióban rögzítettük, a Ghost Ward Studiosban, az Ocean Sound Recordingsban és a Cederberg Studiosban. Volt néhány olyan dal, amin tulajdonképpen mindhárom helyen dolgoztunk. Az aphélium egy égitest pályájának az a pontja, amely a legtávolabb van a Naptól, ennek pedig szimbolikus jelentése van, amit a saját értelmezésedre bízok.”

Leprous

Az ’Aphelion’ előrendelése június 25-én kezdődik, az első kislemezdalt is akkor mutatják be. Addig idézzük vissza legutóbbi dalukat, a Castaway Angelst!

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!