Új énekessel, új kiadónál folytatja útját a nagyszerű progresszív rockcsapat, a Big Big Train. Az Alberto Bravinnel (ex-PFM) készült új lemez az Inside Out Musicnál jelenik meg márciusban. A menetrend szerinti első megálló az Oblivion című kislemez.

David Longdon 2021-es váratlan halála után kisiklani látszott a Big Big Train szerelvénye, de most úgy néz ki, új fejezet kezdődik a zenekar életében a március 1-én megjelenő ’The Likes Of Us’ lemezzel. Új frontemberrel, Alberto Bravinnel (ex-Premiata Forneria Marconi) kezdtek új dalokat írni, és – miután közel két évtizeden át saját kiadásban jelentették meg zenéiket – a banda most leszerződött az Inside Out kiadóval. A 2024-es lemez bejelentésével egy időben megérkezett az első kislemezdaluk is, az Oblivion. Ezt a dalt idén élőben már bemutatta az Alberto Bravin (ének, gitár, billentyűs hangszerek), Nick D’Virgilio (dobok, ütőhangszerek, akusztikus gitár, ének), Dave Foster (gitár), Oskar Holldorff (billentyűs hangszerek, ének), Clare Lindley (hegedű, ének), Rikard Sjöblom (gitár, billentyűs hangszerek, ének), Gregory Spawton (basszusgitár, akusztikus gitár, mellotron) felállású zenekar, de a stúdióváltozat most debütált. „Az elmúlt évek eseményei után ez egy különösen fontos album számunkra, mind zenekarként, mind egyénileg. Nagyon büszkék vagyunk a »studio live« módra rögzített új dalokra, újabb inspirációt, energiát és egyértelmű céltudatosságot hoztak számunkra. El vagyunk ragadtatva az eredménytől” – mesélték a lemezről.

 

 

A kiadó webshopjában már előjegyezhető a ’The Likes Of Us’ többféle verzióban: hagyományos CD-n, limitált példányszámú CD + Blu-ray mediabook (Dolby Atmos, 5.1-es és 24 bites Hi Res hangsávokkal) kiadásban, valamint gatefold borítós fekete és kék vinyllemezen. A sztereó keverést a zenekar állandó hangmérnöke, Rob Aubrey, míg a Dolby Atmos változatot Bruce Soord (The Pineapple Thief) készítette.

’The Likes Of Us’ dallista:

01. Light Left In The Day
02. Oblivion
03. Beneath The Masts
04. Skates On
05. Miramare
06. Love Is The Light
07. Bookmarks
08. Last Eleven

Big Big Train

Megosztás