Ahogy korábban ígértük, ma végre elérhető lett a Devil In Drag című dal videóklip kíséretében, ez a felvezetése a Dream Theater-énekes akusztikus albumának, amelyet az Eden’s Curse basszusgitárosával készített.

James LaBrie

A Dream Theater-énekes James LaBrie a negyedik szólóalbumával – amelynek ’Beautiful Shade Of Grey’ a címe – eddig ismeretlen vizekre evez, olyan témákat dolgoz fel, mint a személyiség fejlődése, a veszteségek feldolgozása és a bonyolult emberi kapcsolatok. Bár az anyag akkor került fókuszba, amikor a világjárvány elkezdődött, valójában LaBrie már egy évtizeddel korábban együtt dolgozott Paul Logue-gal, az Eden’s Curse basszusgitárosával. 2011-ben találkoztak először, amikor James vendégként szerepelt az Eden’s Curse No Holy Man című dalában, de az együttműködés után is kapcsolatban maradtak és időnként felvetetették a közös munka gondolatát. Amikor a Dream Theater 2020 februárjában Glasgow-ban zárta a turnéját, LaBrie és Logue összefutottak a repülőtéren, ekkor ismét szóba került a téma – pont, mikor a világ drasztikus változásai már küszöbön álltak –, James ekkor hozta meg a döntést, hogy belevág a közös projektbe.
Az albumon Logue játszik akusztikus gitáron és akusztikus basszusgitáron, míg Marco Sfogli gitáros – aki a 2005-ös ’Elements Of Persuasion’ óta LaBrie összes szólóalbumán közreműködött – csak a szólókat játssza. Paul Logue kérte fel Christian Pulkkinen billentyűst, majd szintén ő javasolta, hogy James fia, Chance LaBrie doboljon. A ’Beautiful Shade Of Grey’ cím a lemez két központi témájára utal, erről így mesélt a frontember. „A dalszövegek egyrészről az emberi lét szépségével foglalkoznak, másrészről pedig az életünkben jelen lévő szürkeséggel. Az érzéssel, amikor nem vagy éppen boldog, de nem is vagy szomorú”. A lemez a lentebb hallható Devil In Drag című szám két különböző verziójával kezdődik és ér is véget, a dal egy olyanvalakiről íródott, aki tisztességes ember volt, de az útja során elvesztette a kapcsolatot a gyökereivel, önzővé vált, feladta az elveit és az értékeit.
Az Inside Out Music webshopjában a kislemez bemutatásával egy időben elkezdődött az előrendelés, az újdonságot digipak CD-n, fekete és 300 példányra limitált sárga színű vinyl lemezen lehet előjegyezni.

 

 

’Beautiful Shade of Grey’ dallista:

01. Devil In Drag
02. SuperNova Girl
03. Give And Take
04. Sunset Rain
05. Ramble On
06. Hit Me Like A Brick
07. Wildflower
08. Conscience Calling
09. What I Missed
10. Am I Right
11. Devil In Drag (electric version)

James LaBrie

Megosztás