Bemutatta második saját dalát Koroknai Árpád csapata, a KORI. A Sámántánc a jelenleg is készülő debütlemez újabb előfutára.

KORI

Új klipes dalt szállított le a KORI, vagyis Koroknai Árpád (Zorall, Omen, P.Box, Szfinx) új zenekara. A Sámántánchoz készített klipről a banda frontembere a következőket mondta: „Egy remek hangulatú forgatás eredménye a dalhoz készített klip, amelyet a Hypermedia stábjának köszönhetünk. A klipben a zenekar mellett feltűnnek a Modern Tánc – Játék Stúdió táncosai (külön köszönet Holb Ibolyának a segítségért, a lányoknak pedig, hogy feldobták a hangulatot), Pusztai Gábor ’Gyertya’ tűzzsonglőr és egy Szabó Gergő által betanított héja is! Eredetileg sólyom lett volna a képanyagban, de sajnálatos módon a forgatás előtt »megszökött«, ezért egy héja ugrott be a helyére. Mindannyiuknak hálásan köszönjük a közreműködést!
A forgatás helyszíne a zeleméri Árpád-kori templomrom volt, amelynek varázslatos hangulata remekül illeszkedett a dal mondanivalójához. Mivel maga a templom egy kunhalomra épült és szakralitását már a kereszténység térhódítása előtti időkből hozta, ezért nem tartottuk eretnekségnek a magyarok ősvallását, a sámánizmust megidéző dal képre rögzítését. Mivel aggregátorról kellett megoldani az áramellátást, ezért a vágásnál néhány kockát újra kellett vágni, mert befigyelt az eszköz. Az audio változathoz képest egy versszakkal és néhány zenei betéttel rövidebb a klip.”

 

 

A KORI tavaly nyáron mutatkozott be a Tegnaputánnal, amit Kozma Norbi (Rúzsa Magdi, Acoustic Gallery) gitárossal írt a gárda. „Olyan tagokkal akartam folytatni ezt az egészet, akik szeretnének koncertezni, akik szeretnének alkotni, és velem együtt, egy irányba haladni a jövőben – mondta Kori a Hard Rock Magazinnak tavaly májusban, miután kiderült, hogy a P.Box szünetelteti működését. – Nagyon hamar összeállt a fejemben a csapat. […] Mindenféleképpen fiatal, sikeréhes, és ami a legfontosabb, hogy tehetséges srácokban gondolkodtam. Többükkel különböző zenekarokban játszottam már együtt.”

A Koroknai Árpád (ének), Simonyi László (gitár, vokál), Németh Attila (billentyű), Miski Zoltán (basszusgitár) és Sávai Bence (dob) felállású zenekar jelenleg is dolgozik bemutatkozó albumán, amiről hamarosan többet is megtudhatsz a Hard Rock Magazinban.

Megosztás