A Rock ‘N Talk Show-nak adott vadonatúj interjújában a Judas Priest alapító gitárosa, K.K. Downing ismét kifejtette, miért döntött úgy, hogy új zenekarát KK’s Priestnek nevezi el, ami nyilvánvaló utalás korábbi együttesére.

K.K. Downing

Augusztus 20-ról október 1-re tolták a KK’s Priest első albumának megjelenését. A ‘Sermons Of The Sinner’-ről azért már megismerhettünk három dalt, a Hellfire Thunderboltot, a lemez címadóját, a Sermons Of The Sinnert és a Brothers Of The Roadot. Közben K.K. Downing volt zenekara, a Judas Priest perrel fenyegetőzik a névválasztás miatt, ám a gitáros kitart a név mellett, és ezt alaposan meg is indokolta: „Sokat tépelődtem ezen a néven. De tényleg úgy tekintek magamra, mint aki 1969 óta Priest. Kétségbeesetten szerettem volna bekerülni az akkor létező Al Atkins-féle Judas Priest zenekarba, még meghallgatáson is voltam, de nem kaptam meg az állást. De én kitartottam, arra gondoltam, hogy mindenképpen benne akarok lenni abban a bandában. Aztán amikor az feloszlott, Ian Hill-lel megcsináltuk a magunk Judas Priestjét, és végigjártam ezt az utat és ezt az utazást, a zenei fejlődést, amit ma már ismerünk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy nem csak tanúja, hanem részese is lehettem ennek a fejlődésnek. És amikor az a szakítás megtörtént, ennyi évtized után lehetetlen volt, hogy csak úgy véget vessek a dolognak és újrakezdem egy The Flying Tornados nevű együttessel, vagy valami más ismeretlen dologgal. Nem akartam a zenei örökségemet és mindazokat az évtizedeket csak úgy lehúzni a vécén. Nem akartam mindezt eldobni. Örülni akarok neki és ebből a varázslatból és nosztalgiából valamennyit magammal akarok vinni a jelenbe és a jövőbe is. Ezért nem tudtam elengedni a nevet. Az új srácokkal, akik most a Judas Priestben játszanak [Richie Faulkner, Andy Sneap], még nem is találkoztam. És ha ők lehetnek Priest, nos, akkor én biztosan lehetek az.”

 

 

Downing beszélt a KK’s Priest-koncertek tervezett műsoráról is, hogy a rajongók számíthatnak-e arra, hogy élőben is hallhatják korábbi zenekara dalait. „Igen, abszolút. Mert ott van nekünk az említett örökség. Nyilvánvaló, hogy amikor Ripper a bandában volt, akkor is csináltunk nagyszerű dolgokat és fantasztikus turnékat. Rengeteg koncertet adtunk, a Priestnek ebből az időszakából is meríthetünk. És van néhány olyan régi anyag, amit mindig is szerettem volna eljátszani. Amikor Wolverhamptonban [Angliában, 2019 novemberében] Ripperrel felléptünk, olyan dalokat adtunk elő, mint a Before The Dawn és a Take On The World, amiket még soha nem játszottam a karrierem során, szóval igazi élmény volt! És vannak még ilyen dolgok, amiket szintén meg tudunk csinálni. Les [Binks, a Judas Priest korábbi dobosa, aki a KK’s Priest kezdeti inkarnációjában is játszott] is beugrik néhány dalra különleges vendégként, épp tegnap beszéltem vele. Egyszerűen nem volt képes napi hat-hét órát játszani a stúdióban, de néhány dalt el tud játszani, és ez nagyszerű lesz, mert ez az egész arról szól, hogy örüljünk ennek a csodálatos zenének, amit létrehoztunk, és aminek mi is részesei voltunk. És bulizzunk! Csak menjünk fel a színpadra és játsszunk néhány remek koncertet, válogatott dalokkal!”

A KK’s Priestben a korábbi Judas Priest-énekes Tim „Ripper” Owens, A.J. Mills gitáros (Hostile), Tony Newton basszusgitáros (Voodoo Six) és Sean Elg dobos (Deathriders, Cage) csatlakozik K.K. Downinghoz.

Megosztás