K.K. Downing egykori zenekara nincs odáig a gitáros új bandájának névválasztása miatt, és a Judas Priest tagjai perrel fenyegetik egykori társukat.

KK's Priest

A Judas Priest perrel fenyegetőzik K.K. Downing zenekarának neve miatt. Bár jogi útra egyelőre nem terelték az ügyet, csak egy ügyvédi felszólítást kapott a KK’s Priest lemezkiadója. „Hivatalosan semmi sem történt, jelenleg úgy néz ki, megálltak a fenyegetőzés szintjén, de azt akarják, álljak el a név használatától” – kommentálta KK az ügyet.

Amikor tavaly bejelentette a zenekar megalakulását, így vezette fel a sztorit: „Nem csak elkerülhetetlen volt, hogy összehozzam a KK’s Priestet, hanem fontos is, hogy megmutassam azt a zenét, ami elsődleges számomra, és amit várnak tőlem. Nagy nyomás nehezedett ránk, ugyanakkor hatalmas támogatást kaptunk a rajongóktól szerte a világban. Ismerem és érzem ezt a közeget, tudom, hogy kell ötvözni a klasszikus dalokat, a Priest megszólalását az új nótákkal. 1968-ban kezdtem a Judas Priestben, mindent játszottunk, progresszív rockot, bluest, hard rockot, metált. Azt gondolom, megvan a jogom hozzá, hogy az egyik papként [priest] folytassam, hiszen most olyanok is vannak az anyabandában, akikkel sosem találkoztam. Játsszák a dalaim, ami rendben is van, de akkor legyen már nekem is jogom hozzá. Nem tudok tök újat kitalálni, nem tudok úgy megszólalni, mint egy fiatal gitáros, és nem tudok olyan dalokat se írni. Amit alkotni fogok, biztos, hogy nosztalgikus élű lesz, ezért is neveztem el így a bandát. De jó lesz, és fejlődni fogunk.”

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!