Érdekes részletre derült fény a Judas Priest ’Painkiller’ albumával kapcsolatban, ahol Don Airey játszotta fel a billentyűs részeket.

Don Airey Ian Hill

Azt tudtuk, hogy Don Airey a lemezen az A Touch Of Evil dalban billentyűzött, ám egészen mostanáig senki sem beszélt arról, hogy ő játszotta fel a lemez basszussávjait is. A titkot Scott Travis dobos árulta el, aki ezen a lemezen mutatkozott be a zenekarban Dave Holland helyén. Airey így emlékszik azokra az időkre: „Aggódtak amiatt, hogy nem tüntették fel a nevem a borítón, de megfizettek, és ez a lényeg. A ’Painkiller’ egy nagyszerű lemez lett. Én játszom a basszus részeket végig egy Minimoogon, Ian Hill basszusgitárját itt-ott rákeverték.”

 

 

Hogy miért nem vett részt Ian Hill az album felvételeiben, így válaszolt a Deep Purple billentyűse: „Ian nem volt túl jól akkoriban, távol maradt a felvételektől, így rám hárultak a basszus részek, amit meg is tartottak a lemezen. Jó buli volt, de igazi billentyűs játék csak egy dalban található, már nem is emlékszem, melyik az. Nemrég olvastam valahol, hogy elmondták ezt a dolgot, én sosem nyilatkoztam róla.”

Don Airey 2002 óta a Deep Purple billentyűse, egyébiránt körülbelül 300 albumon hallható a játéka.

Megosztás