„Néha úgy gondolok a dalra, mint a pillanatra, amikor tényleg elkezdődött számomra a dalírás” – mondta John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival legendája, aki a Proud Mary előadásával ünnepelte a függetlenség napját.

John Fogerty

John Fogerty az utóbbi időben többször zenélt együtt három gyermekével, legutóbb születésnapján játszottak a Los Angeles-i Dodger Stadionban, három napja az ausztrál PBS FM Rádió élő adásában köszöntötték július negyedikét a Creedence Clearwater Revival leghíresebb dalával.

A dal születéséről ezeket az emlékeket hozta fel a veterán rocker: „Néha úgy gondolok a dalra, mint a pillanatra, amikor tényleg elkezdődött számomra a dalírás. Azért is emlékezetes, mert ilyet még nem alkottam előtte. Oké, írtam nótákat, de azok átlagosak voltak. Nyolcévesen kezdtem, de akkor sem tetszettek, amiket csináltam. Aztán telt az idő, már tinédzser voltam, kicsit jobb lettem, de tisztában voltam vele, nem mérhetem magam Lennonhoz, McCartney-hoz, Leiberhez, Stollerhez, Irwin Berlinhez vagy Harold Ardenhez. Sokat tanultam ekkor, fejlődtem, mint egy ifjú atléta. Aztán egy csodás délutánon megszületett a Proud Mary. Majd szétrobbantam az izgalomtól, mert tudtam, hogy ez most nagyon jól sikerült. Aztán sok év alatt sok jó dal született. Kellő alázattal mondom, kérlek, ne higgyétek, hogy hencegek, de az egy csodálatos dolog volt, amikor a Proud Mary megszületett. Elcsüggedsz, amikor sokáig dolgozol valamin, formálod, amilyenre szeretnéd, és a végén csak felsóhajtasz, hogy ez tényleg jó lett. Aztán lejátszod magadnak újra és újra, rácsodálkozol, milyen jó. Nálam mindez a Proud Maryvel kezdődött.”


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás