John Lennon 80. születésnapja megmozgatta a zenészvilágot, a mozgolódásból a világhírű ausztrál gitáros köszöntését választottuk ki, amely az Imagine különleges átirata.

Tommy Emmanuel

Az évforduló alkalmából publikálta Tommy Emmanuel az Imagine újrafelvett instrumentális változatát, amely számára a valaha volt egyik legnagyszerűbb háborúellenes dalt jelenti. Eredetileg az 1991-es ’Determination’ lemezére került fel. Fizikai formátumban csupán limitált kiadású 7 inches vinylen jelenik meg a felvétel, mindössze 1000 sorszámozott példányban, november 13-án az Egyesült Államokban, majd december 18-án a világ többi részén. Tommy lemezkatalógusában a kiadvány a #9 kódot kapta, ezzel egyértelműen utalva a John Lennon 1974-es ’Walls And Bridges’ albumán található #9 Dream című dalra. Bár valóban egy szál gitárral játssza a dalt Tommy ének nélkül, azért a végén elsóhajt egy szimbolikus „give peace a chance”-et.

A lemez B oldalára újrarögzített saját szerzemény kerül, az eredetileg az 1993-as ’The Journey Continues’ albumon kiadott Since We Met, amely idáig vinylen nem jelent meg. A jelek szerint csak lemezboltokban lesz kapható ez a kislemez, ezzel a módival a még hagyományos módon üzemelő lemezüzleteket igyekeznek támogatni. Az 1000 db-os példányszámot nyilván szándékosan lőtték be a felhajtás miatt, a gyűjtőknek nagyon észnél kell lenni, ha elindul az előrendelés, mert a tegnap 100 dollárért meghirdetett, dedikált próbanyomatok pár perc alatt elfogytak.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás