fbpx

A gitáros egy instrumentális és egy énekközpontú albumot tervez, szerencsére nem ő maga akar énekelni, mint a ‘Flying In A Blue Dream’-en, hanem Rai Thistlethwayte-re bízná ezt a feladatot.

Joe Satriani

A legendás gitáros, Joe Satriani arról beszélt egy interjúban, mivel foglalatoskodott a koronavírus miatti leállás idején. Azt mondta: „Azt vettem a fejembe, hogy két különálló lemezt akarok létrehozni az elkövetkező néhány hónapban. Az egyik egy instrumentális album, a másik pedig egy énekorientált lemez, de mindkettő a jelenlegi koncertbandámra épülne. A szokatlan jellegét az adná, hogy az együttes annyira egyedi: Kenny Aronoff dobol, Bryan Beller basszusgitározik, valamint egy fenomenális ausztrál zenész, Rai Thistlethwayte játszik billentyűs hangszereken és gitáron, aki ráadásul fantasztikus énekes is.”

Satriani szerint a korábban bejelentett ‘Shapeshifting’ turné elhalasztása miatt a többiekkel „szinte minden nap sms-eztünk a zenével kapcsolatban és mindannyian egy véleményen voltunk, hogy a távolból fogjuk ezeket a felvételeket elkészíteni a következő hónapokban. Szóval ezzel ütjük el az időt otthon – igyekszünk a lehető legkreatívabban kihasználni azt.”

A ‘Shapeshifting’ április 10-én jelent meg a Sony Music / Legacy Recordings gondozásában, mi is írtunk róla. A lemez producere maga Satriani volt, de besegített neki Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers), valamint John Cuniberti is, aki a maszterelést vállalta magára.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás