Többi kollégájához hasonlóan Joe Satriani is kihasználta a bezártság generálta szabadidőt, a koncertek helyett komponálással foglalkozott.

Joe Satriani két lemezre való anyagot is megírt az elmúlt egy évben. A munkát nem olyan régen fejezte be, erről így beszélt, kiemelve, hogy minden rosszban van valami jó: „Az energiát, amit eredetileg a turnéba fektettem volna, otthon használtam fel. Megkérdeztem a turnébandámat, mi lenne, ha két lemezt vennénk fel, egy instrumentális és egy énekes albumot? Szerintem a legjobb alkalom, hogy kiaknázzuk a zenekar mindkét oldalát, hiszen ez egy tehetséges és kreatív csapat, sokféle zenében otthon vannak, és nem akarom, hogy a koncerteken állandóan csak a Satch Boogie-t és a Summer Songot játsszák.”

 

 

Ahogy haladt a munkával, változtak az eredeti elképzelések. „Rájöttem, hogy az instrumentális zene a helyére került, viszont az énekes szerzemények nem annyira hangzottak zenekari produkciónak, talán azért sem, mert akusztikus gitárra írtam ezeket a témákat.”

A gitáros úgy döntött, hogy a banda energiáját a hangszeres albumra fordítja, a másikhoz egy barátját, Ned Evett-tet kérte fel, akivel egyébként is sokat dolgozik együtt. A tervek szerint mindkét lemez még idén megjelenik: ”A dalokat már megírtam, az instrumentális anyag felét már fel is vettük. A másiknál, melyen Neddel dolgozom, a demózás vége felé járunk és pár zenész még besegít, hogy finomítsunk a végeredményen.”

Megosztás