Augusztusban jelenik meg a HammerFall új lemeze ‘Avenge The Fallen’ címmel, és a lemezborító alapján Hector társakra lelt. De nemcsak Hector, a HammerFall is társasággal érkezik októberben lemezbemutatóra, a Powerwolffal és a Wind Rose-zal vállvetve.

HammerFall

Kevesebb mint egy évvel a Helloweennel közös ‘United Forces’ turné utolsó felvonása után a gitáros Oscar Dronjak, az énekes Joacim Cans, a basszusgitáros Fredrik Larsson, a gitáros Pontus Norgren és a dobos David Wallin alkotta kvintett 11 vadonatúj heavy metal tétellel tér vissza. „Ez a 13. albumunk – mondta Joacim Cans büszkén. – »Hogyan tudtok 13 album után még mindig aktuálisak maradni?« – kérdezik. A válasz az Avenge The Fallen című dal nyitó sorában rejlik: »Mi a rosszabb, annak lenni, aki meghalt, vagy annak, aki túlélte«. Gondolkodj el rajta, mert ez egy nehéz kérdés! Olyan zenekar akarunk-e lenni, amelyik csak azért csinál új zenéket, hogy újra útra kelhessen, vagy folyamatosan kihívások elé akarjuk állítani magunkat? Azokban az időkben, amikor egyre nehezebb az emberek figyelmét hosszú távon fenntartani, mi még mindig teljes hosszúságú albumokban gondolkodunk.”

 

 

Ízelítőként kiadták az első kislemezdalt és a hozzá készült videóklipet. A Hail To The King a turné alatt született. „Akkor kezdtem el dolgozni a Hail To The Kingen, amikor a Helloweennel turnéztunk az Egyesült Államokban – emlékezett vissza Oscar Dronjak. – A turné végére már közel álltam a befejezéshez, így a Los Angeles-i koncert után azonnal a buszhoz mentem, ahol őrült tempóban igyekeztem az utolsó darabokat is a helyére illeszteni. Kiderült, hogy ez volt az a koncert, amire az egyik kedvenc pankrátorom, Chris Jericho is eljött. Ez volt az a koncert is, ahol Fredrik találkozott a bálványával, Frank Bellóval az Anthraxből, Joacim pedig találkozott Jay Rustonnal, az Armored Saints, az Avatar, az Anthrax, Corey Taylor és mások producerével, aki beleegyezett, hogy irányítsa az ’Avenge The Fallen’ énekfelvételeit. Mindezekről lemaradtam, de legalább egy remek dal született belőle!”

Az ‘Avenge The Fallen’ augusztus 9-én jelenik meg normál tokos és digipak CD, valamint különböző színű LP kiadásokon, egyelőre csak a Nuclear Blast kiadó honlapját tudjuk ajánlani, a hazai forgalmazókhoz még nem jutott el. A HammerFall viszont ősszel eljut Budapestre is, és – akárcsak Hector a borító tanúsága szerint – társakra leltek, a Powerwolffal és a Wind Rose-zal vállvetve érkeznek az MVM Dome-ba október 22-én a ‘Wolfsnächte Tour 2024’ keretén belül.

Az ‘Avenge The Fallen’ dallistája:

01. Avenge The Fallen
02. The End Justifies
03. Freedom
04. Hail To The King
05. Hero To All
06. Hope Springs Eternal
07. Burn It Down
08. Capture The Dream
09. Rise Of Evil
10. Time Immemorial
11. Night Terrors (digipak CD bónuszdala)

HammerFall - Avenge The Fallen

Megosztás