A farkasembernek öltözött power metal banda, a Powerwolf Anglia erdeiben forgatott horrorisztikus klipet a bedburgi vérfarkas néven elhíresült sorozatgyilkosról és annak kivégzéséről.

Powerwolf

A germán power metal banda, a Powerwolf egy újabb környi észak-amerikai koncertdátum előtt áll, majd ősszel visszatérnek Európába és október 22-én a budapesti MVM Dome-ban is fellépnek új műsorukkal a HammerFall és a Wind Rose társaságában. A legújabb hírek szerint addigra itt az új nagylemez is, melynek első dalát tegnap mutatták be.

 

 

Az 1589 Peter Stump, egy 16. századi német parasztgazda élettörténetén alapul, akire egy helyi gyilkosságsorozat miatt a „bedburgi vérfarkas” bélyeget ragasztották. A férfi elfogása után bevallotta nemcsak a kannibál gyilkosságokat, de azt is, hogy likantróp fenevad volt, állítólag 12 esztendős korában maga az ördög adott neki egy mágikus övet, melyről azt állította, hogy segítségével farkasbőrbe tud bújni. 1589-ben kerékbe törték, lefejezték és a fejét egy igazi farkas tetemére húzva állították ki a főtéren. Azóta sem bizonyított, hogy ő követte-e el a gyilkosságokat vagy csak az inkvizítorok kínzásának hatására vallott be mindent. A Powerwolf a farkasemberes rémmeséről extravagánsan vad klipet forgatott az angliai erdőkben. A gondosan kiválasztott helyszínekkel, számtalan színésszel és stábtaggal, valamint lenyűgöző speciális effektekkel a zenekar történetének eddigi legkidolgozottabb klipjét mutatták be, mely méltó ízelítőt nyújt arról, hogy mire számíthatnak a rajongók az új lemez kapcsán.

A ‘Wake Up The Wicked’, a Powerwolf 10. nagylemeze július 26-án jelenik meg, és már most előrendelhető itthon is normál CD-n és 2 CD-s mediabook kiadásban (a második lemezen az első amerikai koncertjükön rögzített ‘Manhattan Metal Mass – Live In New York City’ felvétellel), valamint fekete színű LP-n. Az előző ‘Interludium’-hoz hasonlóan ez is a holland Joost van den Broek producer kezei alatt készült a Sandlane Recording Facilities stúdióban. A dallistát szemügyre véve úgy tűnik, az 1589 csak egy a sok vallásos és babonás, üldözési témájú darab közül, mint a Joan Of Arc vagy a Heretic Hunters.

Az októberi budapesti koncertre küzdőtéri kiemelt állóhelyre szóló jegyek 24 999 Ft-ért, normál állóhelyre szólók 17 999 Ft-ért kaphatók, az ülőhelyek 17 999 és 19 999 Ft közötti áron elérhetők a Rock 1-nél, további infók az esemény Facebook-oldalán.

A ‘Wake Up The Wicked’ dallistája:

01 Bless ’em With The Blade
02 Sinners Of The Seven Seas
03 Kyrie Klitorem
04 Heretic Hunters
05 1589
06 Viva Vulgata
07 Wake Up The Wicked
08 Joan Of Arc
09 Thunderpriest
10 We Don’t Wanna Be No Saints
11 Vargamor

Powerwolf

Megosztás