Mandy Meyer, aki a két leghíresebb svájci zenekaron kívül játszott a Unisonicban is, új bandát alapított, és az egyre népszerűbb Dino Jelusick énekest hívta meg a csapatba. Már első számukat is bemutatták.

Gotus

Még 2019-ben, miután a Krokus befejezte pályafutását, Mandy Meyer és Pat Aeby (Krokus, Sideburn) találkoztak, hogy megvitassák egy új zenei projekt közös létrehozásának lehetőségét. Logikusnak tűnt az ötlet, hogy élőben játszva elevenítsék fel azokat a dalokat, amelyeket Mandy írt karrierje során. A repertoárban Krokus-, Unisonic-, Gotthard-, Cobra-, House Of Lords– és Katmandü-dalok mellett még más meglepetések is lesznek.

 

 

Dino Jelusick (Animal Drive, Trans Siberian Orchestra, Dirty Shirley) volt a tökéletes választás az énekesi posztra. „Amikor kapcsolatba léptünk vele, Dino is nagyon lelkes volt, hogy belevághasson ebbe a közös turnéba, és egyszerűen így született meg a Gotus.” – mondta a gitáros. A zenekar neve Mandy két legfontosabb csapatának nevéből adódott: GOTthard + KrokUS.

Néhány telefonhívással később Tony Castell-lel (Krokus, Crystal Ball, Mark Fox), aki az alapvető elképzelés volt a basszusgitáros helyére, és Alain Guyjal (BJB Band) is sikerült megegyezni, aki egy nagyszerű zongorista / billentyűs / Hammond-játékos, és korábban Mandyvel is dolgozott együtt, és a zenekar már meg is volt. Csak fél nap kellett hozzá!

„Amikor 2019 decemberében a Hallenstadionban Krokus-béli kollégáimmal a színpadon álltam 15000 lelkes rajongó előtt, rájöttem, milyen szerencsés volt az életem. Tinédzserként az volt az álmom, hogy hivatásos zenészként beutazzam a világot, és képes legyek ebből megélni. Ma már több mint 40 év zenészi munka után azt mondhatom, hogy nem is alakult olyan rosszul.” – mesélte Armand „Mandy” Meyer, aki zenekarával, a Gotusszal 40 éves pályafutása legjobb dalait akarja színpadra vinni: „Örülök, hogy egy élő koncert élményét még nem lehet letölteni.”

Meyer, Aeby és Castell sok évvel ezelőtt dolgoztak együtt, a Krokusnak a ‘Rock The Block’, ‘Fire & Gasoline’ és a ‘Hellraiser’ lemezein. „Nagyon jó érzés újra turnéra indulni a régi barátokkal.” – mondta a zenekar alapítója.

Az első videóklip, melyet bemutattak, egy Unisonic-dal, a Souls Alive feldolgozása, amelyet Mandy még 2012-ben írt Dennis Warddal a zenekar első lemezére.

A felállás:

Mandy Meyer – gitárok
Dino Jelusick – ének
Patrick Aeby – dobok
Tony Castell – basszusgitár
Alain Guy – billentyűs hangszerek

Megosztás