Megérkezett a második előzetes a Symphony X gitárosának március végén érkező szólólemezéről. A korong tartalmából most a Metamorphosist hallgathatjuk meg.

A Symphony X-ben folytatott kimagasló munkásságával Michael Romeo a metál műfaj egyedi stílusú gitárosává vált, ennek kialakulásában nemcsak zenészek és a klasszikus komponisták hatottak rá, hanem filmzeneszerzők is. Romeo mindezen hatásokat egybegyúrva tiszteleg új lemezével, a ’War Of The Worlds, Pt. 2’-val H. G. Wells előtt. A lemezen Romeo mellett John Macaluso dobos és John “JD” DeServio basszusgitáros játékát hallhatjuk, az énekes a Whitesnake-hez nemrég csatlakozott Dino Jelusick lett. A Divide & Conquer után a Metamorphosist ismerhetjük meg, amelyhez szintén Wayne Joyner készített videót. Erről a tételről így mesélt Michael: „Itt van egy újabb dal az új szólóalbumomról, a ’War Of The Worlds, Part 2’-ról, ezúttal a Metamorphosis című számot hallhatjátok. Míg a Divide & Conquer direktebb hatású, addig ez több csavart és fordulatot tartalmaz, remélem, hogy tetszeni fog.”
Az Inside Out Music webshopjában már előrendelhető az újdonság dupla CD-n és dupla vinyl lemezen, mindkét formátumon két bónusznóta is helyet kapott a digitális platformokon majd elérhető verziókhoz képest, a CD változat második korongján pedig instrumentális verzióban is hallhatjuk az összes dalt.

 

 

Megosztás