A zeneiparról nemrégiben megfogalmazott lesújtó véleménye ellenére két szupergroupban is nyomul Ron “Bumblefoot” Thal. A márciusban bemutatkozó albumát kiadó Whom Gods Destroyban olyan társai vannak, mint Derek Sherinian és Dino Jelusick, az Art Of Anarchy múlt pénteken megjelent harmadik nagylemezén pedig Jeff Scott Soto énekel.

Az ex-Guns N’ Roses-gitáros Ron “Bumblefoot” Thal nemrégiben azon kesergett a sajtóban, hogy a művészeknek milyen küzdelmes az élete a zeneipar digitális kihívásai miatt, illetve leszólta a kiadók zenészeket kizsákmányoló gyakorlatát, szerinte az előadók csak a pólóeladásokon tudnak keresni.

 

 

Viszont a panaszkodás ellenére folytatja a közös munkát a Sons Of Apollo előnyugdíjba küldése után is Derek Sherinian billentyűssel, csatlakozott hozzájuk Dino Jelusick énekes, Yas Nomura (The Resonance Project) basszusgitáros és Bruno Valverde (Angra) dobos, ezzel kész is a Whom Gods Destroy zenekar. Debütáló lemezük ’Insanium’ címmel jelenik meg március 15-én az Inside Out Music kiadónál, amelynek az In The Name Of Wart követően az Over Again a második videóklipes előzetese.

Whom Gods Destroy

Az album már a hazai lemezboltokban is előrendelhető CD-n, bónuszanyaggal alaposan megpakolt kétlemezes mediabook változatban és dupla vinylen.

A post grunge/hard rock bandaként indult Art Of Anarchyt 2011-ben alapította Bumblefoot a Votta ikrekkel (Jon – gitár és Vince – dob), azóta megfordult a zenekarban a néhai Scott Weiland (Stone Temple Pilots), John Moyer (Disturbed) és Scott Stapp (Creed) is, jelenleg Jeff Scott Soto az énekes, Tony Dickinson (Trans-Siberian Orchestra, Mike Mangini, Jeff Scott Soto) a basszer.

7 évet kellett várni a pénteken ‘Let There Be Anarchy’ címmel megjelent új nagylemezükre, amely a korábbinál lényegesen morcosabb zenei vonalat képvisel, erről meg lehet győződni a lenti hivatalos albumplaylistre klikkelve.
Az anyag hazai forgalmazásban február 23-től szerezhető be CD-n, a vinyl változat egyelőre csak tengerentúli importból.

Megosztás