Egy héttel a megjelenés előtt már a harmadik dalt – ezúttal a méltán népszerű Still Got The Bluest – hallgathatjuk meg Gary Moore utolsó blues turnéjáról, melyet a Provogue ad ki a hó utolsó napján.

Gary Moore

2010-ben, Gary Moore élete utolsó turnéján visszatért a hard rock muzsikához, a Hard Rock Magazin csapata egy busznyi embert mozgósított a hozzánk legközelebbi fellépésére, az eperjesi koncertre. Erről a turnéról meg is jelent később a ‘Live at Montreux 2010’ című felvétel, az utolsó stúdióalbumának, a 2008-as ‘Bad For You Baby’-nek a turnéját viszont a mai napig nem dokumentálták.

Ezt pótolja 10 év késéssel a Provogue, a Mascot Label Group leányvállalata, amikor január 31-én kiadja ezt a soha meg nem jelent felvételt ‘Live From London’ címmel. 2009. december 2-án – mindössze tizennégy hónappal 58 éves korában bekövetkezett tragikus halála előtt – a mesés gitáros különleges, egyszeri klubbemutatót játszott a londoni Islington Academyn – az ínyencek szerint élete legjobbját mutatva. Alig három héttel korábban a budapesti SYMA Csarnokban is előadta ezt a műsorát, így az ott lévőknek is szerezhet pár nosztalgikus percet ez a kiadvány. A koncertet nyitó Oh Pretty Woman és a Since I Met You Baby után most az 1990-es klasszikust, a Still Got The Bluest hallgathatjuk meg kedvcsinálónak.

Megosztás