Nyolc év után az első új felvétel a zenekartól, a rájuk jellemző, jellegzetes stílusban nyúltak hozzá a Fleetwood Mac The Chain című dalához, amelynek klipje hajtás után látható.

Evanescence

A videó készítésére azt követően került sor, hogy Amy Lee énekesnő szerepelt a ’Gears 5’ című lövöldözős játék előzetesében. A reklámszpotot tavaly ősszel kezdték el nyomni egy sokmillió dolláros kampány keretében, a ’Gears 5’ a 2012-es ’Halo 4’ óta a Microsoft legsikeresebb videójáték-bevezetése lett.

A klipet P. R. Brown rendező és Steve Lamar jegyzi, az anyag az Evanescence kiemelkedően aktív periódusának a része. 2017-ben kiadták mind a közönség, mind a kritikusok által elismert szimfonikus megmozdulásukat ’Synthesis’ címmel, amelyet világkörüli turné követett, és most újra súlyosabb dolgok irányába tartanak úgy, hogy megőrzik jól azonosítható, egyedi hangzásukat, az új albumötletek kidolgozása 2020-ban várható.

Amy Lee így nyilatkozott a feldolgozásról: „Izgalmas feladat volt a dal újragondolása. Szeretjük a Fleetwood Macet és valami sötét, epikus képi világot akartunk megjeleníteni a saját felfogásunkban, a szövegben érzem az ellenünk sáfárkodó erőkkel szembeni összefogás hatalmát. Teljesen át akartuk dolgozni a dalt, és az is cél volt, hogy a végére mindenki beszálljon az éneklésbe. Nagyon örülünk, hogy megoszthatjuk az élményt a rajongóinkkal, és alig várjuk, hogy élőben is eljátszhassuk.”

Evanescence

A zenekar fellép a márciusi Download fesztiválon Tokióban, áprilisban Európa-turnéra indulnak a Within Temptation társaságában, majd folytatják az USA-ban, a naptár május közepéig tele van.

Megosztás