A Colleluori testvérek kiléptek a zenekarból, de az Eternal Idol megújult erővel támad fel novemberben második nagylemezével. Ennek első bizonyítékát már be is mutatták Into The Darkness címmel.

Eternal Idol

Az olasz szimfonikus metálosok, az Eternal Idol megújult, felpezsdített felállással és a ‘Renaissance’ című izgalmas új albummal térnek vissza négy év kihagyás után 2020. november 6-án. Fabio Lione (Rhapsody, Angra) és Claudia Layline a két énekes, a fő dalszerző és gitáros Nick Savio (Hollow Haze), valamint a basszusgitáros Andrea Burratto (Secret Sphere, Hell In The Club) is maradt, Enrico Fabris az új dobos.

 

 

Fabio Lione írta a legtöbb dalszöveget és énekdallamot új énekestársával, Claudia Layline-nal együtt, míg Nick Savio a dalszerzésen és a hangszerelésen dolgozott. Az album producere Nick Savio és Fabio Lione volt, Simone Mularoni (DGM, Sunstorm) végezte a keverést. A ‘Renaissance’ albummal az Eternal Idol az év egyik legjobb szimfonikus metál kiadványát akarja az asztalra tenni!

„Ennek az albumnak az elkészítéséről álmodtam egész karrierem során. Volt egy elképzelésünk és kompromisszumok nélkül megvalósítottuk. Claudia és Enrico tökéletesen kiegészítik a szimfonikus / kemény / dallamos hangzásunkat, amelyet el akartunk érni. Az első videóklipünk, az Into The Darkness a zenekar eddigi legepikusabb videója… egyszerűen fantasztikus, és imádjuk, hogy milyen jól sikerült. Készen állunk rá, hogy amikor eljön az ideje, a színpadra lépjünk és megosszuk veletek ezeket az új dalokat.” – mondta Nick Savio. Fabio Lione pedig hozzátette: „Ez egy újabb lépés a zenekar számára. A remek dalok, a produkció és az általános hangzás ezt a lemezt igazán különlegessé teszik. Minden dal egyedi, és biztos vagyok benne, hogy az emberek imádni fogják!”

„Örülök, hogy részese lehetek ennek a csodálatos projektnek és ennek a nagyszerű együttesnek. Zenésztársaimmal azonnali volt a kohézió mind művészi, mind zenei értelemben. Gyorsan rájöttünk, hogy ugyanabba az irányba haladunk, és az új albumhoz vezető kreatív folyamat nagyon természetes volt, az eredmény pedig egy igazi bomba! Az Into the Darkness videója fenséges, nagyon beletettük a szívünket, és alig várom, hogy mindenkivel megoszthassam ezt az élményt.” – fűzte hozzá Claudia Layline.

Az Eternal Idol egy szimfonikus metálzenekar, amelyet a Rhapsody és Angra énekese, Fabio Lione és Nick Savio, a Hollow Haze gitárosa hozott létre. A tervük egy új és eredeti hangzás létrehozása volt, amellyel meglephetik a szimfonikus metál rajongóit. Valójában az Eternal Idol érdekes keverékét adja a klasszikus metálnak, a szimfonikus rocknak és néhány progresszív metál fordulat is van benne. A zenekar debütalbuma, a ‘The Unrevealed Secret’ 2016 decemberében jelent meg és összességében kiváló visszajelzéseket kapott. A zenekar 2017 elején turnézott Európában és Olaszországban. Az eredeti énekesnő, Giorgia Colleluori és a dobos, Camillo Colleluori később elhagyta a csapatot, hogy különböző zenei projektekben vegyenek részt, de készen álltak arra, hogy az Eternal Idol folytassa. Ám Nick és Fabio később új tagokkal alakították újjá a zenekart.

A ‘Renaissance’ dallistája:

01. Into The Darkness
02. Black Star
03. Dark Eclipse
04. Without Fear
05. Away From Heaven
06. Not The Same
07. The Edge
08. Flying Over You
09. Lord Without Soul
10. Renaissance

Eternal Idol - Renaissance

Megosztás