Slowhand meglepetésszerűen kiadott digitális kislemeze ismét össztüzet indít a Covid-19 oltások és a korlátozások ellen. A dalhoz készített animációs videónak viszont nemcsak ez, hanem a klímakatasztrófa is témája.

Eric Clapton frusztráltsága nem mérséklődött a járványügyi korlátozásokkal és a koronavírus-védőoltásokkal szemben, erről szól This Has Gotta Stop című új dala, amelynek refrénje így szól: „This has gotta stop/Enough is enough/I can’t take this BS any longer [kb. Ezt meg kell állítani/Sok, ami sok/Nem tudom tovább tűrni ezt a szarságot]”. A szöveg többi részében pedig határozott utalások történnek az év elején kapott saját védőoltása drámai mellékhatásaira, amellyel telekürtölte a sajtót annak idején.
A Clapton által írt dalban közreműködik Sonny Emory (Earth, Wind & Fire, Lee Ritenour, Steely Dan) dobos és Nathan East, Slowhand régi basszusgitárosa, valamint Sharon White vokalista, aki 2005 óta énekel Eric lemezein. Az animáció ismét a Machine That Eats cég nevéhez fűződik, a videóban szerepel a Jam For Freedom, a Clapton által támogatott, lezárásokat ellenző brit utcazenész csoport neve is. Clapton szóvivője elmondta, hogy egyelőre nem tervezik egy teljes album elkészítését.

 

 

A Van Morrisonnal tavaly év végén közösen készített Stand And Deliver című számmal kezdődött Clapton járványügyi intézkedésekkel szembeni ellentmondásos és megosztó protestálása. Júliusban bejelentette, hogy nem fog olyan helyen fellépni, ahol védettségi igazoláshoz kötik a közönség jelenlétét. Fedett arénákra korlátozott turnéjának nyolcállomásos amerikai szakasza a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik a texasi Fort Worthben, a 21 koncertből álló európai szakasz pedig május 7-én indul a londoni Royal Albert Hallban.

Megosztás