Jimmy Page egy friss interjúban elmondta véleményét a jelenlegi helyzetről, valamint elárulta, hogy aggodalommal tölti el, ami a világban zajlik. Mondandójában kiemelte, hogy a koncertek nagyon fontosak a zenészek számára, és szerinte mindezek nélkül a zene semmit sem ér.

Jimmy Page

A minap a GQ magazinnak adott interjút a Led Zeppelin legendája, Jimmy Page, aki rosszul viseli a jelenlegi helyzetet, elmondása szerint a koronavírus okozta zűrzavar aggodalommal tölti el. „Amikor először kellett karanténba vonulni, akkor úgy voltam vele, hogy van idő elgondolkodni azon, hogyan térjünk vissza a színpadra, amikor már lehet koncertezni. Ez egy meglehetősen szomorú és reménytelen időszak, ráadásul amit ez a vírus tett nemzetközi szinten a családokkal, a művészettel és mindennel, amit szeretünk, valamint az egész koncerthelyzettel, az engem nagyon aggaszt.”


Természetesen a koncertszíntérről – illetve annak hiányáról –, valamint a fájlcserélgetős zeneszerzésről is szót ejtett. „Sosem leszek olyan ember, aki felvesz valamit egyedül, majd továbbküldi a fájlt valaki másnak. Nem ezért kezdtem el zenélni, hanem a közös játék miatt, a zenélés pedig ezt jelenti. Szükségünk van arra, hogy együtt játsszunk másokkal, szükségünk van a koncertekre és a közösségre, mivel mindezek nélkül a zene semmit sem ér. A fellépési lehetőség nagyon fontos a fiatal zenészeknek, ugyanis amikor mi fiatalok voltunk, mindannyiunknak voltak kisebb bulijaik abban a reményben, hogy később valami nagyobb helyen játszhatunk, ez tehát meglehetősen fontos ezeknek a zenészeknek. Számomra mindig is ez volt a leglényegesebb dolog.”

Megosztás