A progresszív rock ikonikus alakjait – Nick D’Virgilio (Big Big Train), Neal Morse (The Neal Morse Band) és Ross Jennings (Haken) – tömörítő trió a 2022-es debütálás után november 10-én már a második albummal jelentkezik.

DMJ

Nick D’Virgilio (Big Big Train), Neal Morse (The Neal Morse Band) és Ross Jennings (Haken) 2021-ben, a pandémia alatt készítette el első közös albumát, amely akusztikus, többszólamú énekkel díszített lemez lett. Rögtön a ’Troika’ megjelenése után elkezdtek dolgozni az újabb ötleteiken, idén januárban pedig már rögzítették is a legújabb szerzeményeiket.
Nick így mesélt az újdonság bejelentése kapcsán: „Mindig is tervben volt egy második lemez. Épp csak elkezdtünk róla beszélgetni, már jöttek is az ötletek. Lett egy csomó kidolgozatlan dalunk, de ahogy elkaptuk a fonalat, nagyon hamar összeállt a dolog.”
Neal így folytatta: „Sose voltam ilyen különleges zenekarnak a tagja. A legtöbben tudják, hogy hatalmas Crosby, Stills And Nash-rajongó vagyok, imádom a Yes háromszólamú énekdallamait és a Beatlest is. Apám kórusvezető volt, így a harmóniák a véremben vannak. A formációnk is különleges a maga egyediségével, ez egy nagyszerű összeállítás. Számomra az az elsődleges, hogy jó dalokon dolgozzak, mindegy, hogy ki írja őket és milyen stílusban. Jó dal legyen, nekem ez a fontos.”
Ross így zárta a sort: „Nagy rajongója vagyok a countrynak és a népzenének, imádom a háromszólamú dallamokat. A progresszív metálból ismert énekesként nem gondoltam volna, hogy ilyen zenét játszó banda tagja leszek, még mindig csodálkozom rajta, mert korábban sosem rögzítettem semmit ebben a stílusban. Nagyszerű élmény volt Nickkel és Neallel elkészíteni ezeket a lemezeket, vicces, hogy a dolgok néha hogyan alakulnak.”

DMJ

Megosztás