Két hét múlva jelenik meg Derek Sherinian új szólólemeze, amelyről ismét egy klipes dal került terítékre. A billentyűs mellett ezúttal Simon Phillips, Joe Bonamassa és Ernest Tibbs zenélnek.

Derek Sherinian

Az egykori Dream Theater– és jelenlegi Sons Of Apollo-, valamint Black Country Communion-billentyűs 2011-ben jelentkezett utoljára szólólemezzel. Az új anyag az Inside Out Musicnál jön ki szeptember 18-án ’The Phoenix’ címmel, az albumnak pedig nemcsak társszerzője, hanem társproducere is Simon Phillips volt. „Tényleg úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobban sikerült szólómunkám, Simonnal rengeteg energiát fektettünk a komponálásba, és minden elismerésem a közreműködő zenészeknek is – mondta Sherinian. – Mindig rendkívüli élmény Simonnal együtt dolgozni, ő az én hősöm, mióta csak meghallottam játszani Michael Schenkerrel és Jeff Beckkel, valamikor jó régen. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ez a lemez létrejött.”

 

 

A vendégek listája is impozáns az újdonságon: Billy Sheehan, Tony Franklin, Ernest Tibbs és Jimmy Johnson játszik basszusgitáron, a gitárosok sora pedig így fest: Zakk Wylde, Steve Vai, Joe Bonamassa, Ron ’Bumblefoot’ Thal és Kiko Loureiro. Az Empyrean Sky és a Dragonfly után most a Them Changes hallgatható meg, melyben Joe Bonamassa ezúttal énekel is.

Megosztás