A legendás gitáros mediterrán körutazását bemutató új nagylemeze ezúttal a sivatagba kalauzol el minket a Sirocco segítségével.

Steve Hackett

Steve Hackett földközi-tengeri körutazása során gyűjtött ötleteket új lemezéhez, nemcsak a táj szépsége, de a régió kultúrája is megragadta. „Nagyon sok akusztikus jellegű ötletem gyűlt össze az évek alatt, és úgy éreztem, eljött az idő, hogy elkészítsem ezt az albumot. Itt az ideje, hogy szemügyre vegyük azokat a helyeket, amiket meglátogattunk a mediterrán térségben, méghozzá olyan zene társaságában, ami a képzelet világából fejlődik ki.”

 

 

Az ‘Under A Mediterranean Sky’ lemezen Hackett nejlon- és fémhúros, valamint tizenkét húros gitárokon, charangón (Dél-Amerika andoki vidékein használt, kis gitárra emlékeztető népi hangszer) és iraki oudon (körte formájú közel-keleti húros hangszer) játszik, billentyűs hangszereken kísérte, valamint a programozást és zenekari hangszerelést végezte Roger King.

Az Andalusian Heart és a Mdina (The Walled City) után itt a legújabb előzetes. „A Sirocco című dalt a szaharai és az arab sivatagba tett kirándulások ihlették: Marrakesh, az Atlasz-hegység, Petra, Giza, a Nílus és a Királyok völgye” – mesélte róla Steve Hackett. Az ‘Under A Mediterranean Sky’-t az Inside Out Music adja ki 2021. január 22-én.

Megosztás