Még nagyobb energiaszint, még intenzívebb játékmód? Lehetséges, hogy új hangszereket is hallhatunk az új lemezen? Rövidesen kiderül…

Dream Theater

A Metal Injection munkatársai nemrég beszélhettek John Petruccival a hamarosan megjelenő ’Liquid Tension Experiment 3’ kapcsán, de persze szóba került a tizenötödik, még készülő Dream Theater-lemez is. Mike Mangini után most a gitáros is elmondta, hogy ezúttal tényleg energikus anyaggal lesz dolgunk: „Nagyon sokat tanultunk a ’Distance Over Time’ készítéséből. És ahogy el is mondtuk, ez most határozottan valami új és más lesz. Azt elmondhatom, hogy keményen dolgozunk, még jó néhány dolog áll előttünk, de az év második felében ki fog jönni. Jelenleg a billentyűs felvételek közepén járunk. Nem tudom, talán mert mindannyian otthon ülünk, nem mehetünk turnéra sem, de mindenki egyöntetűen tette a dolgát. Mindenki tűzben ég. A legjobb ötleteket és a legjobb formájukat hozzák, ragyogó lesz a lemez! Határozottan több energia és izgalom lesz benne. Engem már felcsigázott.”

 

 

Hogy milyen egyéb dolgok várnak még ránk? Még nem tudhatjuk, de John Petrucci a világhálón már megerősítette – és a lenti kép is erről tanúskodik –, hogy a lemez munkálatain most először használt nyolchúros gitárt. A hangszereit gyártó Ernie Ball Music Man is igazolta a hírt: már készül a nyolchúros változat a John Petrucci-kollekció egyik darabjából, a Majestyből.

Petrucci guitar

Megosztás