Az instrumentális szupergroup és új kiadója bejelentette, hogy március 26-án jelenik meg a harmadik LTE-korong.

Liquid Tension Experiment 2020

A 2020-as év egyik legnagyobb ajándéka volt a progresszív zenék kedvelőinek, hogy ismét elkezdett együtt dolgozni Mike Portnoy (Transatlantic, Sons Of Apollo, The Neal Morse Band), John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater) és Tony Levin (King Crimson, Peter Gabriel). Az új stúdióalbum megjelenésére majdnem 22 évet kellett várnunk, új kiadójuk március 26-ra időzítette a ’Liquid Tension Experiment 3’ megjelenését.

 

 

A lemez többféle fizikai példányban is megjelenik: digipack 2 CD, gatefold 2 LP+CD, 2 CD+Blu-ray artbook, limitált díszdobozos 3 LP+2 CD+Blu-ray, az előrendelés a kiadó webes kereskedésében január 22-én indul. A bónusz CD-n több mint egyórás zenei improvizáció hallható majd, a Blu-ray korongon pedig az anyag 5.1-es hangzású változata található vizuális elemekkel kiegészítve, és egy teljes zenekaros interjú a stúdióból.

John Petrucci így mesélt a munkálatokkal kapcsolatban: „Több mint húsz év telt el azóta, hogy utoljára lemezt készítettünk, de amikor mind a négyen bevonultunk a stúdióba, olyan érzés volt, mintha tegnap történt volna. A varázslat, ami különlegessé tette az első két LTE-albumot, az most is jelen volt, és nagyon jól éreztük magunkat stúdiózás közben. Rendkívül büszke vagyok arra, amit most alkottunk, alig várom, hogy mindenki hallhassa.” Mike Portnoy így folytatta: „A legjobb dolog, ami 2020-ban történhetett, az a régóta várt újraegyesülés volt, és megérte a hosszú várakozás, mert az összhang közöttünk sokkal erősebb, mint valaha.”

’Liquid Tension Experiment 3’ dallista:

1. Hypersonic
2. Beating The Odds
3. Liquid Evolution
4. The Passage Of Time
5. Chris & Kevin’s Amazing Odyssey
6. Rhapsody In Blue
7. Shades Of Hope
8. Key To The Imagination

Liquid Tension Experiment 3

Megosztás