Az amerikai progresszív metál csapat nem vesztegeti az időt, ugyanis pár hete már a stúdióban vannak és dolgoznak a ’Distance Over Time’ folytatásán.

Dream Theater

A pénteken megjelent ’Distant Memories – Live In London’ kapcsán adott interjút John Petrucci a Talk Is Jerichónak. A beszélgetés során arra a kérdésre, hogy a zenekar hogyan vészeli át a leállást és mi a tervük a jövőre nézve, Petrucci így válaszolt: „Mint zenekar, úgy döntöttünk, hogy megfordítjuk a menetrendünket, és már néhány hete a stúdióban vagyunk, dolgozunk az új albumon. Mi ezt csináljuk – ha nem tudunk koncertezni, akkor zenét szerzünk, és nagyszerűen haladunk. A lemez valamikor jövőre jelenhet meg.

 

 

James LaBrie korábban egy másik médiumnak, az The Everyman Podcastnek nyilatkozott, ő a következőket mondta a szóban forgó új anyagról: „A társaim beleegyeztek, hogy Kanadában maradjak, amíg a dalszerzéssel foglalkoznak a New York-i stúdióban. Annak ellenére sem akartam az Egyesült Államokba utazni, hogy mennyire szeretem és mindent ennek az országnak köszönhetek. […] Azt mondtam a többieknek: »Srácok, nem szeretnék odamenni, nem akarok repülni. Szeretnék karanténban maradni, mert horror sztorikat olvastam emberekről, akik elvesztették a hangjukat, miután elkapták a koronavírust, és a tüdejük is kritikus állapotba került.« Ezért a Zoomon keresztül csatlakozom be a dalírásba. A négy srác a Dream Theater főhadiszálláson (stúdióban, raktárban, vagy nevezzük bárminek is) van, én pedig egy nagy monitoron keresztül kommunikálok velük minden egyes nap. Jelenleg még a dalszerzési fázisban vagyunk, és most is csak ugyanazt tudom mondani – mert mi mindig így érezzük –, hogy nagyszerűen alakulnak a dolgok.”

Megosztás