Megérkezett a szeptember 6-án megjelenő Jordan Rudess-lemez igazi felvezetője, amellyel a Dream Theater billentyűse a ’Permission To Fly’ című albumára hangol minket.

A Dream Theater billentyűsétől nem áll távol a kísérletezés, Jordan Rudess a szólólemezein mindig feszegette a kreatív, hangzásbeli és technológiai határokat, legújabb munkája, a ’Permission To Fly’ az emberi lét összetettségét vizsgálja. A Darby Todd (Devin Townsend) dobossal, Joe Payne (The Enid) énekessel, Steve Dadaian (Cresskill) és Bastian Martinez (Baxty) gitárosokkal készített album zenei spektruma a technikás progresszív kompozícióknál kezdődik és a balladáknál ér véget, a dalok a mindennapi emberi küzdelmektől a természetfeletti jelenségekig terjedő témákat járnak körül. Ezen a lemezen kap helyet az Embers című dal is, amelyet Jordan a mesterséges intelligenciát is alkalmazó alkotói platform, a Moises felkérésére komponált.
A ’Permission To Fly’ az Inside Out Music gondozásában lát napvilágot szeptember 6-án, a kiadó webshopjában már előjegyezhető CD-n és vinylen. A kiadvány új beharangozója a The Alchemist című kislemezdal, amely egy alkimista megvilágosodását járja körül, a videóval kísért tétel a streaming szolgáltatóknál már elérhető.

 

 

’Permission To Fly’ dallista:

01. The Final Threshold
02. Into The Lair
03. Haunted Reverie
04. The Alchemist
05. Embers
06. Shadow Of The Moon
07. Eternal
08. Footstep In The Snow
09. Dreamer
10. Incarnation (bónuszdal)
11. Nocturne In FM (bónuszdal)

Jordan Rudess

Megosztás