Ian Anderson csapatának a hónap végén jelenik meg a ’The Zealot Gene’ című nagylemeze, amelyet harmadikként a címadó dallal népszerűsítenek.

Ian Anderson

Az Inside Out Music gondozásában jelenik meg a következő Jethro Tull-album, amely 18 év kihagyás után érkezik. A ’The Zealot Gene’ tartalmából korábban a Shoshana Sleeping és a Sad City Sisters című tételeket ismerhettük meg. A harmadik kislemez a The Zealot Gene lett, amelyhez szintén Sam Chegini készített kisfilmet.
Ian Anderson így mesélt a ma bemutatott dallal kapcsolatban: „A címadó szerzemény számos utalást tesz a burjánzó populizmusra, amely annyira jellemző a politikával átszőtt világunkra. A dalszöveg összefoglalja társas kapcsolataink megosztó jellegét és azon szélsőséges nézeteket, amelyek a gyűlölet és az előítélet tüzét táplálják, manapság talán jobban, mint bármikor a történelem során. Azt hihetitek, hogy tudjátok, kire gondoltam, de valójában legalább öt olyan diktatórikus nemzeti vezető van, akire ráillik ez a kép.”
A ’The Zealot Gene’ előrendelhető digipak csomagolású CD-n, átlátszó, kék és fekete színű, gatefold borítós 2 LP + CD formátumban, ami mellé LP méretű könyv is jár. A 3 fehér LP + 2 CD + Blu-ray lemezeket rejtő díszdobozos csomagban a könyv mellett található egy lemezjátszó filckorong és egy kézzel sorszámozott poszter. A bónuszlemezeken demókat hallhatunk, a Blu-rayen pedig az 5.1-es surround hangzású zenei anyagon kívül van egy interjú, amelyet Tim Bowness (no-man) készített Ian Andersonnal.

 

 

Megosztás