Egy hónap van hátra a ’The Phoenix’ megjelenéséig, az Inside Out Music jóvoltából pedig már elérhető a Dragonfly is. Derek mellett ezúttal Ernest Tibbs (basszusgitár) és Simon Phillips (dob) zenél.

Derek Sherinian

A Dream Theater egykori, jelenleg a Sons Of Apollo és a Black Country Communion világhírű billentyűse 2011-ben jelentkezett utoljára szólólemezzel. Az új anyag az Inside Out Musicnál jön ki szeptember 18-án ’The Phoenix’ címmel, az albumnak pedig nemcsak társszerzője, hanem társproducere is Simon Phillips. „Tényleg úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobban sikerült szólómunkám, Simonnal rengeteg energiát fektettünk a komponálásba, és minden elismerésem a közreműködő zenészeknek is. Mindig rendkívüli élmény Simonnal együtt dolgozni, ő az én hősöm, mióta csak meghallottam játszani Michael Schenkerrel és Jeff Beckkel, valamikor jó régen. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ez a lemez létrejött.”

 

 

A vendégek listája is impozáns az újdonságon: Billy Sheehan, Tony Franklin, Ernest Tibbs és Jimmy Johnson játszik basszusgitáron, a gitárosok sora pedig így fest: Zakk Wylde, Steve Vai, Joe Bonamassa, Ron ’Bumblefoot’ Thal és Kiko Loureiro. Az Empyrean Sky után most a jazz világa felé kanyarodunk, Derek fő hangszere pedig a zongora. Szóljon most a Dragonfly!

Megosztás