Máris megismerkedhetünk a szeptemberben érkező ’The Phoenix’ első önálló dalával. Az Empyrean Sky-ban Derek mellett Simon Phillips, Bumblefoot, Jimmy Johnson és Armen Ra játékát hallhatjuk.

Derek Sherinian

Az egykori Dream Theater, jelenleg a Sons Of Apollo és a Black Country Communion világhírű billentyűse 2011-ben jelentkezett utoljára szólólemezzel. Az új anyag az Inside Out Musicnál jön ki szeptember 18-án ’The Phoenix’ címmel, az albumnak pedig nemcsak társszerzője, hanem társproducere is Simon Phillips. „Tényleg úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobban sikerült szólómunkám, Simonnal rengeteg energiát fektettünk a komponálásba, és minden elismerésem a közreműködő zenészeknek is. Mindig rendkívüli élmény Simonnal együtt dolgozni, ő az én hősöm, mióta csak meghallottam játszani Michael Schenkerrel és Jeff Beckkel, valamikor jó régen. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ez a lemez létrejött.”

 

 

A vendégek listája is impozáns az újdonságon: Billy Sheehan, Tony Franklin, Ernest Tibbs és Jimmy Johnson játszik basszusgitáron, a gitárosok sora pedig így fest: Zakk Wylde, Steve Vai, Joe Bonamassa, Ron ’Bumblefoot’ Thal és Kiko Loureiro. A most bemutatkozó Empyrean Sky című tételben Ron ‘Bumblefoot’ Thal (gitár), Jimmy Johnson (basszusgitár) és Armen Ra (teremin) hallható.

Derek csapata, a Sons Of Apollo 2021. május 26-án tér vissza Budapestre, hogy pótolja az idén márciusban elmaradt ’MMXX’ lemezbemutató bulit.

 

Megosztás