Kilenc év után újra szólóban Derek Sherinian! A billentyűs végre lerántotta a leplet új albumának részleteiről, így megismerkedhetsz a tartalommal, a lemezborítóval és a közreműködő zenészek névsorával.

Derek Sherinian

A Dream Theater, a Sons Of Apollo, a Black Country Communion és még egy sor formáció világhírű billentyűse 2011-ben jelentkezett utoljára szólólemezzel. Az új anyag az Inside Out Musicnál jön ki szeptember 18-án ’The Phoenix’ címmel, az albumnak pedig nemcsak társszerzője, hanem társproducere is Simon Phillips. „Tényleg úgy érzem, hogy ez az eddigi legjobban sikerült szólómunkám, Simonnal rengeteg energiát fektettünk a komponálásba, és minden elismerésem a közreműködő zenészeknek is. Mindig rendkívüli élmény Simonnal együtt dolgozni, ő az én hősöm, mióta csak meghallottam játszani Michael Schenkerrel és Jeff Beckkel, valamikor jó régen. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ez a lemez létrejött.”

 

 

Ahogy korábban írtuk, egy sor élvonalbeli zenész közreműködik az albumon (ahogy az már szokássá vált Derek Sherinian anyagainál), többen visszatérőnek számítanak. Tony Franklin (The Firm, Blue Murder) mindegyik lemezén basszusozott idáig, Jimmy Johnson (Alan Holdsworth, Wayne Johnson) négyen, Billy Sheehan (Mr. Big, Sons Of Apollo) a ’Black Utopia’-ban, Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society) öt korongon gitározott mostanáig, míg Joe Bonamassa az ’Oceana’-n. Első alkalommal szállt be a ringbe Steve Vai. „Steve mindig is a kívánságlistámon volt, és amikor együtt turnéztunk a Generation Axe-szel 2017-ben, megígérte, hogy játszani fog a következő albumomon.” Gitáron közreműködik még Ron ‘Bumblefoot’ Thal – akivel együtt zenélnek a Sons Of Apollóban – és Kiko Loureiro a Megadethből: „Kikóval kb. húsz éve ismerjük egymást, de ez az első alkalom, hogy együtt játszhatunk.”

A lemez nyolc dalt tartalmaz, amelyből az egyik Jimi Hendrix néhai dobosának, Buddy Milesnak a Them Changes című dala, melyet Eric Claptontól a Magyar Atomig tucatnyian feldolgoztak.

Ne feledd, Sherinian bandája, a Sons Of Apollo 2021. május 26-án tér vissza Budapestre, hogy pótolja az idén márciusban elmaradt ’MMXX’ albumot bemutató bulit.

’The Phoenix’ dallista:

01. The Phoenix
02. Empyrean Sky
03. Clouds Of Ganymede
04. Dragonfly
05. Temple Of Helios
06. Them Changes
07. Octopus Pedigree
08. Pesadelo

Derek Sherinian

 

Megosztás