„A rajongók nagy többsége szeretné még egyszer utoljára együtt látni a zenekart” – mondta Dennis DeYoung a Styx esetleges újraegyesüléséről.

A Styx volt énekese és billentyűse, Dennis DeYoung már többször elmondta, és most újra azt hangoztatja, hogy összejönne még egyszer egykori bandatársaival egy utolsó turnéra. DeYoung, aki olyan Styx-klasszikusok hangja volt, mint a Come Sail Away, a Best Of Times, a Pieces Of Eight vagy a Babe, egy vadonatúj interjúban elmondta: „A rajongók túlnyomó többsége – és ezt én tudom – még egyszer utoljára együtt akarja látni a bandát. De a Styxben a srácok más utat választottak. Az emberek azt mondják: »Hagyd abba a nyafogást, Dennis!« Én meg azt vágom rá: »Addig nyafogok, ameddig csak akarok. Maholnap 75 éves leszek.« De az igazság az, hogy nagyon szép, hogy a Styx elmegy turnézni az REO Speedwagonnal és a Loverboyjal, csakhogy nekünk egyedül kellene elmennünk, és megadni a rajongóknak azt, amit nagyon megérdemelnek, vagyis még egyszer látni minket újra együtt. A fontos az számomra, hogy elmenjünk és megcsináljuk… nem akarok újra a zenekarban lenni. Nem azért lennék ott, hogy idegesítsem az embereket. Csak még egyszer utoljára jöjjünk össze – tényleg a zenekar öröksége és a rajongótábor miatt –, mert még mindig elég jók vagyunk mindhárman [DeYoung, a gitáros-énekes James ‘J.Y.’ Young és a gitáros-énekes Tommy Shaw], és Chuck is [Panozzo, basszusgitáros], ha van ereje hozzá. Egyszerűen egy örömteli dolog lenne ez az emberek számára, mert tudom, én hogy érezném magam, ha még egyszer láthatnám a Beatlest az eredeti felállásban, amikor még mindenki élt; eszméletlen lenne!”

 

 

Tavaly júliusban DeYoung cáfolta Tommy Shaw állítását, miszerint a Styx klasszikus felállásának tagjai még a fénykorukban sem szerettek együtt dolgozni. „Hadd mondjam el neked, hogy mindaz, amit rólam mondtak, a legtúlzóbb hazugsághalmaz, amit valaha is hallottam életemben – mondta Dennis akkor a Classic Rock magazinnak. – Kedveltük egymást, soha nem verekedtünk össze és soha nem üvöltöztünk egymással. Nem voltunk olyanok. Együtt zenéltünk. Szóval, amikor rágalmakat szórnak – nemcsak arra, amivel hozzájárultam a zenéjükhöz, hanem a jellememre is –, az az egész karrierem legnagyobb szívfájdalma. Nem adni meg a rajongóknak egy utolsó lehetőséget, hogy lássanak minket együtt állni a színpadon, ez érthetetlen számomra. Ez nem rólam szól, nem is a pénzről, hanem arról, hogy újra átéljük, és bebizonyítsuk, milyen rohadtul szerencsések voltunk, hogy egymásra találtunk. Rosszul vagyok attól, hogy nem tudjuk még egyszer megtenni, de mit tegyek, egyszerűen ha belepusztulok, se tudom megérteni.

Megosztás