A Styx dobosa, Todd Sucherman szólólemezzel jelentkezett, melyen a dobokon kívül más szerepkörökben is csillogtatja tehetségét.

Todd Sucherman

Dobos körökben keveseknek kell bemutatni Todd Sucherman­t, aki 1996 óta üti a bőröket a legendás Styx zenekarban. Ezúttal azonban szólólemez készítésére adta a fejét, aminek gyümölcsét a rajongók máris kezük közé vehetik. A lemez a ’Last Flight Home’ címet viseli, és – természetesen a dobok mellett – énekelni is hallhatjuk rajta a zenészt. Todd igyekezett elvonatkoztatni a dobos énjétől, és kicsit holisztikusabban állni a dalokhoz: „A lemez igazi sztárjai maguk a dalok, nem a zenészek, akik játsszák őket. Mindig is imádtam az énekeseket, a szövegeket, a melódiákat. Végül is mire jó a dobolás, ha nem párosul a zenei kontextussal, ami alapján eldöntöd, mit érdemes és mit nem érdemes játszani? Számomra a melódia a dalok legerősebb alkotóeleme.”

 

 

A zenei hatásokról pedig a következőt nyilatkozta: „Ha nagyon őszinte vagyok, a brit rockzene felé vonzódtam mindig is. Nem számított, hogy éppen a Beatles, The Who, Led Zeppelin, XTO, The Blue Nile vagy éppen az Aqualung szólt. Az egyik oka annak, hogy ezek a zenék annyira himnikusak és nagyszabásúak lettek, hogy nekik úgymond meg kellett írni a saját napfényüket. Ilyen körülmények között tudnak megszületni a legnagyobb muzsikák, amik aztán a legmélyebb szinten meg tudnak érinteni. A kedvenc lemezeim, mint például a Beatles ’Revolver’-e olyan anyagok, amik tele vannak csúcs- és mélypontokkal, és maga a lemez olyan, mint egy sztori, ami összefogja ezeket.”

A lemez az Aqua Pulse Records gondozásában jelent meg, és már több dalt is megosztottak róla, legutóbb éppen a The Damage címűt.

A ’Last Flight Home’ dallistája:

01. Last Flight Home
02. Sacred Book Of Favorite Days
03. Ad Lib Everything
04. An Invitation
05. It’s Perfection
06. The Damage
07. She’s Red Velvet
08. Do You Know Me?
09. I Can’t Use Them Anymore
10. Kindling

Todd Sucherman - Last Flight

 

Megosztás