fbpx

Hosszú hallgatás után most egyszerre két dalt is publikált Dennis DeYoung április 10-én megjelenő szólóalbumáról, a ’26 East: Volume 1′ című lemezről. Az egyik a Julian Lennonnal készült közös felvétel, melyet már tavaly beharangozott a Styx ex-billentyűs-énekese.

Dennis DeYoung – Itt a Julian Lennonnal közösen énekelt dal

A’26 East’ albumcím a Styx születési helyét jelképezi. A Keleti 101. utca 26-os szám alatt nőtt fel DeYoung Roselandben, Chicago déli oldalán. Az utca túloldalán, a Keleti 101. utca 39-es szám alatt laktak a Panozzo-ikrek, Chuck és John, velük alapította DeYoung 1962-ben a Trade Winds zenekart, mely egy évtizeddel később a Styx magjává vált. A’26 East’ borítóján három mozdony látható, ezek reprezentálják a Styx három eredeti tagját, amint elhagyják a chicagói vasúti pályaudvart nagyobb és jobb dolgokról álmodva.

DeYoung korábban bejelentette, hogy ez lesz az utolsó albuma, de azóta módosította véleményét. „Ez lett volna az utolsó albumom, de olyan sok dal született, hogy Serafino Perugino, a Frontiers Music vezérigazgatója javasolta, hogy osszuk el inkább 2 albumra – állította DeYoung. – Legyen úgy! Ez az első rész, mely számomra nagyképűnek hangzik, de a marketingesek azt akarták, hogy tudd, hogy kettő lesz belőle. Szóval, srácok, kettő lesz, és ez az első rész!”

A két új dal hétfőn jelent meg digitális kislemezként, és Dennis azt mondta, azért kettő, hogy legyen A és B oldala, mint a régi szép időkben.

„Mint láthatjátok, ez az a duett, amelyet Julian Lennon számára írtam, a To The Good Old Days. Ez az A oldal, és mint a régi szép időkben, lesz egy B oldal is, az lesz az East Of Midnight. Mindkét dalt ti inspiráltátok, srácok, az általatok írt dolgokból és az elmesélt történetekből születtek. Szívszorító történetek arról, hogyan befolyásolták a dalaim és a Styx zenéje az életeteket. Hihetetlen dolgokra emlékeztetek nagyon részletesen, és elmondtátok nekem, ki, mit, hol és mikor csinált, amikor először hallott egy adott dalt vagy albumot. Mint kiderült, sokkal jobban kötődtünk egymáshoz, mint ahogy valaha is képzeltem. Amikor ezeket a dallamokat írtuk, versenyben voltunk a kortársainkkal és reménykedtünk, hogy egy lépéssel eléjük tudunk kerülni és mi lehetünk a kedvenceitek… nem tudva a zene hosszú távú hatásáról. Akkor mindez annyira azonnalinak tűnt, nem gondoltunk 2020-ra.

A To The Good Old Days egyfajta búcsúdal, amelyet köszönetképpen írtam, kalapot emelve a jó és rossz idők előtt egyaránt, melyek az elmúlt ötven évben jöttek. A Best Of Timesra emlékeztet szövegében, de nem zeneileg. Zenei szempontból ez nem egy hagyományos Styx típusú dal. Merem mondani, sokkal inkább Beatles-szerű. Vajon miért? Nos, először írtam az albumhoz egy teljesen olyan dalt, mintha a Beatles szerezte volna, megmutatva, hogy ez az együttes hogyan változtatta meg az életem. Ekkor jutott eszembe, hogy megkérjem Juliant, hogy énekelje velem. Már majdnem elküldtem neki, amikor rájöttem, hogy nem énekelne el egy ilyen dalt. Ez az én történetem, nem az övé. Szóval visszafordultam a zongorához arra gondolva, hogy ő és én együtt énekeljük a dalt, és megírtam. Csodálatos lett és tudtam, hogy imádni fogja.

A másik dal, az East Of Midnight egy régi Styx stílusú szerzemény, az 1975-től 1978-ig terjedő időszakra emlékeztet, amely néhányatoknak a kedvenc időszaka. A dal története az éjszakai rádiózásról szól, amikor meghallasz egy zenét, és hirtelen beszippant egy teljesen új világ. Egy olyan, amihez kétségbeesetten akarnál tartozni. Ez Jim Peterik, John Melnick és az én közös szerzeményem. Tedd be, tekerd fel a hangerőt, és repülj el egy olyan időszakba, amikor minden lehetségesnek tűnt… És az izületeid sem fájtak. Az első akkord akkora, hogy eldobod az agyad. Oké, ez most már kezd olyannak hangzani, mint egy reklám a 70-es évekből. Valaki állítson le! Remélem, hogy mindkettőt meghallgatod és szeretni fogod.”

Dennis DeYoung ’26 East: Volume 1′ című albumát a Frontiers Music adja ki. A lemezt 2020-ban meg is turnéztatja DeYoung, de csak Amerikában.

Dallista:

01 East Of Midnight
02 With All Due Respect
03 A Kingdom Ablaze
04 You My Love
05 Run For The Roses
06 Damn That Dream
07 Unbroken
08 The Promise Of This Land
09 To The Good Old Days
10 A.D. 2020

A lemez készítésében közreműködtek:

Dennis DeYoung – billentyűs hangszerek, kamu dob, kamu basszus, kamu hírek és egy kevés ének. Ja, és vuvuzela.
Jim Peterik – gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál és vuvuzela
August Zadra – elektromos gitár, vokál
Jimmy Leahey – akusztikus és elektromos gitár
Craig Carter – basszusgitár, vokálok és invokációk
Mighty Mike Morales – dobok és mindennapi hangpróbák
John Blasucci – billentyűs hangszerek
Mike Aquino – elektromos gitár
Kevin Chalfant – vokál
Matthew DeYoung – dob (To The Good Old Days)
Ed Breckenfeld – dob (Unbroken)
The Chicago Children’s Choir Josephine Lee vezényletével

Dennis DeYoung - 26 East Vol1

Megosztás