Tavaly adta ki legutóbbi sorlemezét a Def Leppard, ezúttal viszont egy speciális válogatással jönnek ki, a Royal Philharmonic Orchestrával közösen gondolták újra dalaikat. Az Animal szimfonikus verzióját már meghallgathatjuk a ‘Drastic Symphonies’ albumról.

Def Leppard

Május 19-én, azaz éppen 10 nappal a budapesti koncert előtt jelenik meg a Def Leppard és a Royal Philharmonic Orchestra közös albuma, a ‘Drastic Symphonies’. A rock és a klasszikus zene királyai egyesülnek ezen a vadonatúj kiadványon, a Def Leppard legnagyobb slágereit drámaian újragondolva halljuk, minden eddiginél nagyobb és felemelőbb hangzásban. Az Abbey Road stúdióban készült anyag a banda részéről is tartalmaz új éneksávokat és hangszeres felvételeket a szimfonikus zenekar munkáján túl. A ‘Drastic Symphonies’ CD-n, CD + Blu-ray verzióban, átlátszó (clear) és sztenderd fekete dupla LP-n, valamint limitált kiadású picture discen (ez utóbbi dedikált változata már egy nap alatt el is fogyott a banda honlapján) jelenik meg. És persze ott van a mindenki számára elérhető digitális formátum.

 

 

Joe Elliott énekes így nyilatkozott a lehetőségről: „A Def Leppard mindig is szeretett eltérni az elvárásoktól, például olyanokkal dolgoztunk együtt, mint Tim McGraw, Taylor Swift és Alison Krauss. Így amikor felajánlották nekünk, hogy a Royal Philharmonic Orchestrával közösen dolgozzuk fel néhány régi dalunkat, mindannyian rögtön lecsaptunk rá. Bár messze nem mi vagyunk az első zenekar, amelyik ezt teszi, az Abbey Roadon közvetlenül egy nagyzenekarral dolgozni néhány dalunk komolyabb hangszerelésén túl jó lehetőségnek tűnt ahhoz, hogy kihagyjuk.”

A Royal Philharmonic Orchestra 2022 márciusában rögzítette az Abbey Roadon az albumot, melynek producerei a Def Leppard, Ronan McHugh & Nick Patrick (az Elvis, Roy Orbison, Beach Boys és Buddy Holly dalait feldolgozó RPO-albumok producere) voltak, az újrahangszereléseket Eric Gorfain (Neil Diamond, Ryan Adams, Christina Aguilera) készítette.

Phil Collen gitáros mesélte a folyamatról: „Amikor felajánlották nekünk, hogy készítsünk egy nagyzenekari albumot az RPO-val, megtiszteltetésnek vettük. De nem akartuk, hogy egy szimfonikus zenekart csak úgy rápakoljanak a korábbi felvételeinkre. Úgy döntöttünk, hogy valami különlegeset hozunk létre, amiben lesz valami klasszikus, de teljesen új módon mutatja be a dalokat, ami azt jelenti, hogy mindennek a ‘Drastic Symphonies’ kontextusában kell működnie: új részek felvétele, korábbi hangzások újrakeverése, néhány hangszer kivétele, hogy a zenekar több levegőhöz jusson, azaz szó szerint egy új album készítése. Ez egy elképesztően inspiráló folyamat volt, abszolút csapatmunka, amely jó egy évig tartott. Ez egy új Def Leppard-album, egy ‘Greatest Hits Plus’, néhány korábban ritkán hallható dallal, ami szerintünk tökéletes lett. Nagyon büszkék vagyunk rá és alig várjuk, hogy megoszthassuk a világgal.”

A megosztást már el is kezdték, egy rövid beharangozó videón kívül az első kislemezdal, az Animal új verzióját teljes egészében meghallgathatjuk.

‘Drastic Symphonies’ dallista:

01. Turn To Dust
02. Paper Sun
03. Animal
04. Pour Some Sugar On Me
05. Hysteria
06. Love Bites
07. Goodbye For Good This Time
08. Love
09. Gods Of War
10. Angels (Can’t Help You Now)
11. Bringin’ On The Heartache
12. Switch 625
13. Too Late For Love
14. When Love & Hate Collide
15. Kings Of The World

Def Leppard Drastic Symphonies

Megosztás