Ha már szóba került a Van Halen, az együttes énekese, David Lee Roth bejelentette, hogy jövő januárban lenyom még 5 koncertet Las Vegasban, aztán egészségügyi okok miatt visszavonul.

David Lee Roth

A Van Halen énekese, David Lee Roth közölte, hogy a januári Las Vegas-i fellépések utolsó koncertje után visszavonul. „Bedobom a törölközőt. Visszavonulok. Ez az első és egyetlen hivatalos bejelentés… Megkaptátok a hírt, osszátok meg a világgal! Nem fogok magyarázkodni, ez az utolsó öt fellépésem és kész.”

 

 

Korábbi zenésztársára, Eddie Van Halenre emlékezve azért mégis elhintett néhány részletet a visszavonulás okairól: „Őszintén szólva azt hittem, hogy talán én leszek az első, azt hittem, a Marlboro Man elintéz engem. Hé, Ed, a visszapillantó tükörben valószínűleg engem látsz! Az orvosaim, a gondozóim arra késztettek, hogy tényleg foglalkozzak azzal, hogy minden alkalommal, amikor színpadra lépek, veszélyeztetem a jövőmet. Rávettek, hogy szembenézzek azzal, milyen rövid az idő, és az én időm valószínűleg még rövidebb.”

Roth még utoljára visszatér a Las Vegas-i Mandalay Bay’s House Of Bluesba egy új koncertsorozat keretében, amely egy szilveszteri fellépéssel kezdődik, majd 2022 januárjában négy koncert követi. Roth legutóbbi Las Vegas-i fellépéssorozata 2020. január 8-án indult egy 15 dalos szettel, amely 10 Van Halen-klasszikus mellett 5 dalt tartalmazott szólókarrierjéből. A most 66 éves énekes mögött az Eruption nevű Van Halen tribute zenekar szólógitárosa, Al Estrada, a ritmusgitáros Frankie Lindri, a basszusgitáros Ryan Wheeler, a billentyűs Danny Wagner és a dobos Mike Mussleman állt.

Az énekes ugyanakkor kiadott egy hivatalos videóklipet új dalához, a Lo-Rez Sunsethez. A klip Roth eredeti grafikái alapján készült. A Lo-Rez Sunset egyike annak az öt dalnak, amely a tavaly ősszel megjelent The Roth Project című online képregényben szerepel, amelyet Roth narrál, a zenét pedig John 5 gitáros-basszusgitáros, Gregg Bissonette dobos, Brett Tuggle billentyűs és Luis Conte ütőhangszeres szolgáltatta hozzá. A 17 fejezetből álló képregény négy másik dalt is tartalmazott, amelyeket Roth John 5-val közösen írt és néhány évvel ezelőtt a Hollywoodban található Henson Recording Studiosban rögzített, ezek a Somewhere Over The Rainbow Bar And Grill, az Alligator Pants, a Giddy-Up! és a Manda Bala.

Megosztás