A Red Hot Chili Peppers tagjai Eddie Van Halen emlékének ajánlják a ma megosztott új dalukat, és egy másik előzetes klipjét is megnézhetjük az októberben érkező új albumról.

Még nyáron hozta a világ tudomására Anthony Kiedis és Flea, hogy az ‘Unlimited Love‘ után újabb albummal jelentkeznek az idén, a ’Return Of The Dream Canteen’ című anyag megjelenését október 14-re tűzte ki a Warner Music.
Meg akartuk találni azt a zenekart, ami mindig is voltunk. Csak szórakozásból jammeltünk és elővettünk néhány régi dalt, de egykettőre újakon kezdtünk el dolgozni, amint elkaptuk a hangzást és ezen a vonalon mentünk tovább, olyan volt, mint egy álom! A szeretet és a zene varázsa végül több dallal ajándékozott meg minket, mint amennyivel tudtunk volna valamit kezdeni egy menetben, így két albumot adunk ki egymás után, a második is ugyanolyan jelentős, mint az első.”
Az Eddie érkezése kapcsán a RHCP frontembere így nyilatkozott: „Néha csak egy művész halála ébreszt rá minket arra, hogy mennyire kötődtünk hozzá. Eddie Van Halen egyedülálló volt. Halála másnapján Flea egy érzelmes basszusdallammal érkezett a próbára, John, Chad és én elkezdtünk együtt játszani, hamarosan kibontakozott ebből egy dal a tiszteletére. A szomorú apropó ellenére jó érzés volt egy olyan ember előtt fejet hajtani, aki nagyon sokat jelentett nekünk. Bár a szám nem Eddie-ről szól név szerint, hanem inkább a Sunset Stripen töltött korai időszakát idézi fel és azt a rock ’n’ rollt, amit a Van Halen az agyunkba égetett. Mi azt kérjük, hogy ne Eddie halálára emlékezzünk, hanem arra, ahogy megélte a legmerészebb álmait.”
Az album a hazai boltokban is kapható lesz többféle verzióban, előzetesként pedig jöjjön a Tippa My Tongue és az Eddie.

 

 

Megosztás