Nagy várakozás övezi a Dani Filth vezette Cradle Of Filth ‘Necromantic Fantasies’ elnevezésű turnéját, mely 2024. március 6-án érkezik Budapestre, az early bird jegyek a bejelentés órájában elfogytak. Az amerikai horrorpunkénekes, Wednesday 13 Murderdolls-programmal fokozza a hangulatot, az olasz Sick N’ Beautiful játszik nyitózenekarként a Dürer Kertben. 

Cradle Of Filth

A Cradle Of Filth az angliai Suffolk megye legsötétebb bugyraiból bújt elő 1991-ben és immár három évtizede dolgozik azon, hogy az extrém metál színtér óriásai között tartsa magát, egyre több és több embert megbotránkoztatva vagy éppen kevély mosolyra késztetve. A Dani Filth által vezetett együttes mai napig a black, gothic és szimfonikus metál elemeket ötvöző, okkult témákat (mitológia, horrorfilmek és a ma már klasszikus sötét irodalom) feldolgozó csapatok legismertebb képviselője. Ismertségükön sokat dobott az is, hogy már évtizedekkel ezelőtt is igen látványos – és nem egyszer megbotránkoztató – színpadi jelenléttel hívták fel magukra a figyelmet. Az alapító Dani mellett Martin ‘Marthus’ Škaroupka dobos, Daniel Firth basszusgitáros, Marek ‘Ashok’ Šmerda és Donny Burbage gitárosok, illetve Zoe Marie Federoff billentyűs játszik a csapatban. A Cradle Of Filth rajongói már igencsak várják a zenekar új albumát, ami a 2021-es ’Existence Is Futile’-t követi. A 14. nagylemez megjelenéséig a csapat egy élő felvétellel lepte meg a hallgatókat: az áprilisban kijött ’Trouble And Their Double Lives’ a COF első koncertalbuma az elmúlt 20 évben.

 

 

A turnén érkezik Joseph Michael Poole, azaz Wednesday 13 is, akinek aktuális zenekarában többek között a Murderdolls két egykori tagja, Roman Surman és Jack Tankersley is játszik. Ennek megfelelően a srácok egy Murderdolls-szettet is beillesztettek a programba, előadva a 2002-es ’Beyond The Valley Of The Murderdolls’ és a 2010-es ’Women And Children Last’ albumok néhány nótáját is.

A turné március 6-án ér Budapestre, ahol a Dürer Kert nagytermében játszanak majd. A nyitózenekar az olaszországi Sick N’ Beautiful lesz; az industrial és punk vonásokkal színesített, hard rock és modern metál elemeket ötvöző csapat 2004 óta működik. A Rob Zombie-, KISS-, Rammstein- és Lacuna Coil-hatásokat is mutató csapat legutóbbi lemeze a 2022-es ’Starstruck’.

A Livesounds bemutatja:
Cradle Of Filth, Wednesday 13 (performing Murderdolls), Sick N’ Beautiful koncertek
Budapest, Dürer Kert, 2024. március 6. szerda, 18:30
Belépő: kevezményes elővételben 11 990 Ft, normál elővételben 12 990 Ft

Jegyet a TIXA és a Ticketportal felületén lehet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Cradle Of Filth

Megosztás